Iago Pericot
Iago Pericot
DISSABTE, 23.15

"El documental" estrena "Iago Pericot. La conquesta de la innocència"

Dissabte, 20 d'abril, a les 23.15, l'espai del 33 "El documental" estrena "Iago Pericot. La conquesta de la innocència", Premi del Públic DOC-LGTIB al millor documental en la 18 edició del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona.

Tot seguit, a les 00.15, es recupera "Metrònom Ferrater", una coproducció de TV3 i Bellveure dirigida per Enric Juste que ens permet acostar-nos a la complexa figura de de Gabriel Ferrater.

"Iago Pericot. La conquesta de la innocència" (dissabte, a les 23.15)

"Iago Pericot. La conquesta de la innocència" , dirigit per Albert Folk i de Som Batabat, és un homenatge a la figura de l'artista a través d'una recorregut pels esdeveniments més importants que van marcar la seva carrera, a través de les seves obres i, per últim, a través de la relació que va mantenir durant més de 15 anys amb en Josep.

"Iago Pericot. La conquesta de la innocència" va rebre el Premi del Públic DOC-LGTIB al millor documental en la 18 edició del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona.

El masnoví Santiago Pericot  va ser un pintor, gravador i escenògraf català, que signava les seves obres com a Iago Pericot, va obtenir  el Premi Nacional d'Arts Escèniques l'any 1990.

"Metrònom Ferrater", (dissabte, a les 00.15)

"Metrònom Ferrater" acosta la figura d'un dels intel·lectuals més rellevants de la cultura catalana del segle XX i ho fa, sobretot, parlant de les múltiples facetes de la seva tasca creativa i científica, així com de pinzellades de la vida personal de Gabriel Ferrater a partir dels testimonis de familiars i amics, de filmacions i fotografies procedents de diversos arxius, tant familiars com institucionals.

El documental mostra el seu vessant poètic i ho fa a través dels seus textos, alguns dels quals podem escoltar recitats en la veu de l'actriu Rosa Novell o en la seva pròpia, a partir, per exemple de l'enregistrament que Pere Portabella va fer de la lectura de la  "Cançó del Gosar poder" al Primer Festival Popular de Poesia Catalana celebrat el maig de 1970.

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut