Andreu Vidal.
Andreu Vidal.
DIJOUS, A LES 23.05

"El documental" del 33 estrena "Què noms, Andreu Vidal?"

Demà, 21 de maig, a les 23.05, el 33 estrena "Què noms, Andreu Vidal?", el primer documental sobre Andreu Vidal, una de les figures més destacades de la poesia catalana de la segona meitat del segle XX

Passats vint anys de la seva prematura desaparició, hi ha unanimitat en considerar l'obra del poeta mallorquí Andreu Vidal (1959-1998) com una de les més rellevants en llengua catalana de les últimes dècades del segle XX. Mantinguda voluntàriament al marge dels circuits acadèmics i allunyada de la cultura oficial, malgrat haver guanyat, de ben jove, premis com el Ciutat de Palma i el Premi Carles Riba de poesia, l'obra poètica d'Andreu Vidal ha arribat a adquirir estatut de culte.

A través del testimoni de figures vinculades a l'autor, com Margalida Pons, Karen Müller, Miquel Barceló o Rafel Joan, i de la recuperació d'arxius fotogràfics, sonors i audiovisuals, molts d'ells fins ara inèdits, "Què noms, Andreu Vidal?" pretén resseguir la singular trajectòria vital de l'autor, a la vegada que aspira a difondre el seu llegat literari.

El documental, dirigit per Emili Manzano, és una coproducció de Pickwick Films i IB3, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

 

Fitxa tècnica

Guió, producció i direcció: Emili Manzano

Cámara, so i edició: Claire Roquigny

Música original: Publio Delgado

 

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33

 

Anar al contingut