Agustí Villaronga i Ventura Pons conversen al documental "35 anys de Catalan Films"
Agustí Villaronga i Ventura Pons conversen al documental "35 anys de Catalan Films"
DIVENDRES, A LES 23.05

El documental "35 anys de Catalan Films" s'estrena al 33

Demà, divendres, a les 23.05, el 33 estrenarà "35 anys de Catalan Films", un documental que, coincidint amb el 35è aniversari de la fundació de Catalan Films, repassa els principals esdeveniments associats a l'evolució de l'audiovisual català a nivell internacional durant aquests 35 anys.

El documental, una producció de l'ICEC amb la col·laboració de TV3 i l'ESCAC, aborda els 35 anys d'història de Catalan Films, aquesta unitat d'internacionalització de l'audiovisual català. Resseguir la seva història és recórrer també la història de la difusió internacional del cinema i l'audiovisual català arreu, des dels primers anys de democràcia i fins a l'actualitat.

D'ençà de la seva creació, capdavantera als anys 80, i fins a la seva consolidació, al llarg dels més de tres dècades de feina, Catalan Films ha acompanyat nombroses empreses catalanes en la difusió i promoció de les seves creacions audiovisuals, contribuint a construir un circuit internacional d'exhibició per a les produccions catalanes.

En el documental, dirigit per Liliana Torres i amb guió de Santi Suárez, destacats professionals de la indústria com Agustí Villaronga, Ventura Pons, Isona Passola, Marc Recha, Clara Roquet, Alba Sotorra i Valérie Delpierre, entre molts d'altres, repassen l'evolució del cinema català i posen en valor l'impacte que genera en els mercats i festivals internacionals. En els seus inicis, cineastes com Ventura Pons i Agustí́ Villaronga van començar a establir els primers contactes fora de Catalunya. En l'actualitat, la presència de l'audiovisual català̀ ha crescut de forma exponencial, i és ja cada cop més habitual la seva presència a grans esdeveniments com els festivals de Canes, Berlín i Venècia, entre molts d'altres. Concretament, des del 1986 fins al 2019 hi ha hagut 216 seleccions de pel·lícules catalanes a festivals de classe A.

Catalan Films es va crear el 1986 com a motor per a la internacionalització de les empreses audiovisuals catalanes, per establir lligams locals, nacionals i internacionals i promoure la presència de produccions audiovisuals i empreses catalanes a mercats i festivals. L'objectiu de Catalan Films és augmentar la participació de la indústria audiovisual catalana en mercats internacionals i incentivar la coproducció i la distribució. A més, també dona suport a pel·lícules i a talent seleccionat en els principals festivals de referència internacional i és el representant oficial de la indústria en festivals i mercats estratègics.

Fitxa tècnica

Direcció: Liliana Torres
Guió: Santi Suárez
Documentació: Queralt Pons i Santi Suárez
Composició musical: Guillermo Martorell
Direcció de producció: Queralt Pons
Ajudants de producció: Mar Prat i Ferran Romero
Direcció de Fotografia: Sandra Formatger
Ajudants de càmera: Giulia Eminente, Xavi Oliva, Quentin Pallu, Marc Villafranca
Elèctrics: Gabriel Arribas, Artur Calbucci
Sonidistes: Gerard Tàrrega i David Mata
Ajudant de so: Gisela Maestre
Muntatge: Fèlix Colomer
Ajudants de muntatge: Arnau Martínez i Celeste Barria
Coordinadora postproducció: Gemma Cabello
Disseny de so i mescla: Eloy Rodríguez
Colorista: Sandra Formatger
Grafisme: Bicoté (Maialen Arana i Júlia Francino)
Maquillatge: Helena Satorra, Clàudia Pérez, Andrea Jordan
Material d'arxiu: Queralt Pons i Sabina Fluturas
Digitalització: Alexon
Subtítols: 36 caràcteres
Transports: Tema Events

"35 anys de Catalan Films" és una producció de de l'ICEC amb la col·laboració de TV3 i l'ESCAC.

tv3.cat/33

Anar al contingut