Artur Mas i Sílvia Cóppulo.
Artur Mas i Sílvia Cóppulo.
DIUMENGE, A LES 23.40

"El divan" estrena la segona temporada amb l'expresident de la Generalitat Artur Mas

El diumenge 14 de juliol, a les 23.40, Artur Mas, 129è president de la Generalitat, és el protagonista del primer programa de la segona temporada d'"El divan" a TV3. L'expresident analitza la situació política actual, es decanta per "no dir no a la investidura de Pedro Sánchez" i repassa moments vitals que l'han marcat: "Vaig dir que feia un pas al costat, no un pas enrere".

L'expresident de la Generalitat Artur Mas (Barcelona, 1956) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials. Abans de ser president havia exercit també diversos càrrecs al Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya. Va ser regidor de la coalició Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Barcelona, diputat a la Diputació de Barcelona i al Parlament de Catalunya, conseller de Política Territorial i Obres Públiques i, posteriorment, d'Economia i Finances. També va ser president de torn de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

Artur Mas va fer "un pas al costat" el 2016, i en aquesta entrevista de Sílvia Cóppulo a "El divan" reconeix que aquella expressió portava implícita la intenció de mantenir-se prop de la primera línia política: "Vaig dir que feia un pas al costat, no un pas enrere". El 129è president de la Generalitat admet que durant el procés català els polítics independentistes "han après" coses de la reacció de l'Estat. Mas adverteix que "és tan real la Catalunya independentista com la que vota socialista", es decanta per "no dir que no a la investidura de Pedro Sánchez" i demana conversar amb el PSOE, amb Unides Podem i amb el PNB. En l'ordre personal, perd el cap per Michelle Pfeiffer, entoma amb elegància les imitacions de programes com el "Polònia" i recita de memòria un poeta clàssic català... Deu ser Foix o Miquel Martí i Pol?

Al llarg de tota la temporada passen per "El divan" protagonistes de la vida política, cultural, social y econòmica de l'àmbit català. Un elenc divers i equilibrat que integra persones de tots els àmbits i opinions. Durant les converses s'introdueixen imatges extretes dels arxius personals i familiars de l'entrevistat o entrevistada, així com també fragments d'arxius de notícies vinculades amb la conversa. També músiques que han marcat la vida dels entrevistats i que conviden a la reflexió.

"El divan" s'emet els diumenges a TV3, a les 23.40.

 

catradio/divan

facebook/divan

twitter/divan

 

Anar al contingut