Marie Jacquot (Foto de Werner Kmetitsch)

El debut de Marie Jacquot al capdavant de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, en directe per Catalunya Música

Demà divendres, 7 d'octubre, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb la Sala Hèrcules de Munic per oferir, en directe, el concert de l'aclamat violoncel·lista francès Gautier Capuçon i de la jove directora d'orquestra Marie Jacquot. Presentaran obres d'Edward Elgar, Richard Strauss i David Horne, en el que serà el debut de Jacquot al capdavant de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera. Els comentaris d'aquesta transmissió els farà Eulàlia Benito Ardèvol.

La directora d'orquestra francesa Marie Jacquot és una les batutes emergents que més despunta actualment a Alemanya. Des del 2019 té el càrrec de primer Kapellmeister de la Deutche Oper am Rhein, amb seu a Düsseldorf i Duisburg. A partir del 2024 serà la nova directora musical de l'Òpera Reial de Dinamarca i aquest divendres dirigirà per primera vegada l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, una de les més prestigioses del món. Oferirà un programa de concert que juxtaposa una obra de maduresa, molt coneguda, del britànic Edward Elgar, amb una altra de joventut, pràcticament desconeguda, del bavarès Richard Strauss.

El virtuós violoncel·lista francès Gautier Capuçon serà l'encarregat d'interpretar el cèlebre Concert per a violoncel i orquestra d'Edward Elgar. Una partitura elegíaca estrenada el 27 d'octubre del 1919 al Queen's Hall de Londres, en la qual encara ressonen els records esgarrifosos de la Primera Guerra Mundial.

La contrapartida biogràfica d'aquesta obra de maduresa és la Simfonia n. 2 en fa menor del jove Richard Strauss. Abans que assolís la fama mundial amb els seus poemes simfònics, Richard Strauss va compondre dues simfonies de tall clàssic, en quatre moviments. Dues obres que han quedat eclipsades per la producció posterior del compositor bavarès i que poques vegades s'interpreten a les sales de concert. Aquest divendres la Simfònica de la Ràdio de Baviera interpreta per primera vegada la Segona Simfonia de Richard Strauss, una mescla d'artesania magistral i desafiament juvenil.

Marie Jacquot també presentarà al públic bavarès una peça del compositor escocès David Horne: "The Turn of the Tide", composta el 2006 a partir d'una obra del pintor simbolista escocès John Duncan.

La transmissió d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

 

catmusica.cat
catradio.cat/catalunya-musica/concerts

#CatMúsica35anys

twitter/catalunyamusica
instagram/Catalunyamusica
facebook/catalunyamusica

Anar al contingut