"El cos", a "Amb filosofia"

Dissabte, a les 22.25, al 33, Emili Manzano i el filòsof Xavier Antich continuen buscant respostes als interrogants de la vida. Sovint la filosofia, en tant que pensament i intel·lecte, s'associa a un regne immaterial, eteri, incorpori, contraposat a allò físic, material. Aquesta setmana, "Amb filosofia" parla del cos.

Els darrers decennis el llenguatge popular ha incorporat molts termes que, fins llavors, pertanyien al món especialitzat, alguns d'ells, mèdics. Tothom sap, ara mateix, què és una rinoplàstia o una mamoplàstia, o qualsevol de les múltiples plàsties, que els cirurgians, com si fossin escultors, apliquen per modelar el cos ideal que somnia el client. I no és nou: 500 anys abans de Crist, a l'Índia, ja utilitzaven un estri que intentava reconstruir el nas.

La filosofia ha estat, en gran part de la seva història, una gran rebel·lió del cos contra el cos. Actualment, vivim una època en què és fàcil creure que podem tenir el cos que vulguem. Pensem amb el cos que tenim o des del cos que som? Amb la participació dels filòsofs Xavier Rubert de Ventós, Gilles Lipovetsky, Miguel Morey, Marina Garcés, la professora i traductora Joana Masó i la radiòloga Maica Sebastià.

tv3.cat/ambfilosofia

twitter.com/ambfilosofia

Anar al contingut