DIUMENGE, A LES 23.00

El Corredor 5G del Mediterrani a Catalunya, al "Revolució 4.0"

Aquest diumenge, 12 de juliol, a les 23.00, el programa "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, aprofundirà en l'aplicació al territori català del projecte Corredor 5G del Mediterrani, que la Comissió Europea ha aprovat fa poques setmanes i que es posarà en marxa al setembre

Xantal Llavina
Xantal Llavina

La Comissió Europea va anunciar fa poques setmanes l'aprovació del projecte Corredor 5G del Mediterrani, promogut per un consorci de 21 entitats, empreses i centres tecnològics de sis estats per desenvolupar un corredor transfronterer per on poder dur a terme proves amb vehicles autònoms i connectats. El projecte, que compta amb una inversió global de 16 milions d'euros -el 75% dels quals els finança la mateixa Comissió-, es posarà en marxa al setembre.

La infraestructura donarà suport a quatre casos d'ús: conducció automatitzada a distància, gestió avançada del trànsit, continuïtat de serveis comercials al ferrocarril durant el canvi transfronterer i entreteniment amb realitat augmentada per a cotxes autònoms i ferrocarrils.

Aquest diumenge, a partir de les 23.00, el "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina explicarà en què consisteix el projecte Corredor 5G del Mediterrani i les aplicacions d'aquesta tecnologia. Dani Marco posarà especial atenció en aquells projectes que està endegant l'administració pública catalana perquè el 5G arribi a tot el territori català. De moment, ja s'està desenvolupant a les Terres de l'Ebre.

Xantal Llavina entrevistarà l'actriu Íngrid Rubio, que parlarà dels seus nous projectes professionals i vitals i de l'ús que fa de les noves tecnologies i de les xarxes socials, ara que ha tornat a viure a Catalunya, després de molts anys.

El consultor digital Marc Gríful aborda a la seva secció el teletreball, un tema que ha esdevingut clau en els últims mesos: avantatges, inconvenients i bones i males pràctiques d'aquesta tendència que ha arribat per quedar-se. Com diu ell mateix, el teletreball és com el colesterol, n'hi ha de bo i de dolent.

I també, l'anàlisi dels préstecs que els petits i mitjans empresaris poden sol·licitar per fer front a la crisi generada pel coronavirus, amb diversos assessors de l'Institut Català de Finances i de la PIMEC.

 

catradio.cat/revolucio4

facebook/revolucio4

twitter/revolucio4

instagram/revolucio4

Anar al contingut