Xantal Llavina
Xantal Llavina
DIUMENGE, A LES 23.00

El Corredor 5G del Mediterrani a Catalunya, al "Revolució 4.0"

Aquest diumenge, 12 de juliol, a les 23.00, el programa "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, aprofundirà en l'aplicació al territori català del projecte Corredor 5G del Mediterrani, que la Comissió Europea ha aprovat fa poques setmanes i que es posarà en marxa al setembre

La Comissió Europea va anunciar fa poques setmanes l'aprovació del projecte Corredor 5G del Mediterrani, promogut per un consorci de 21 entitats, empreses i centres tecnològics de sis estats per desenvolupar un corredor transfronterer per on poder dur a terme proves amb vehicles autònoms i connectats. El projecte, que compta amb una inversió global de 16 milions d'euros -el 75% dels quals els finança la mateixa Comissió-, es posarà en marxa al setembre.

La infraestructura donarà suport a quatre casos d'ús: conducció automatitzada a distància, gestió avançada del trànsit, continuïtat de serveis comercials al ferrocarril durant el canvi transfronterer i entreteniment amb realitat augmentada per a cotxes autònoms i ferrocarrils.

Aquest diumenge, a partir de les 23.00, el "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina explicarà en què consisteix el projecte Corredor 5G del Mediterrani i les aplicacions d'aquesta tecnologia. Dani Marco posarà especial atenció en aquells projectes que està endegant l'administració pública catalana perquè el 5G arribi a tot el territori català. De moment, ja s'està desenvolupant a les Terres de l'Ebre.

Xantal Llavina entrevistarà l'actriu Íngrid Rubio, que parlarà dels seus nous projectes professionals i vitals i de l'ús que fa de les noves tecnologies i de les xarxes socials, ara que ha tornat a viure a Catalunya, després de molts anys.

El consultor digital Marc Gríful aborda a la seva secció el teletreball, un tema que ha esdevingut clau en els últims mesos: avantatges, inconvenients i bones i males pràctiques d'aquesta tendència que ha arribat per quedar-se. Com diu ell mateix, el teletreball és com el colesterol, n'hi ha de bo i de dolent.

I també, l'anàlisi dels préstecs que els petits i mitjans empresaris poden sol·licitar per fer front a la crisi generada pel coronavirus, amb diversos assessors de l'Institut Català de Finances i de la PIMEC.

 

catradio.cat/revolucio4

facebook/revolucio4

twitter/revolucio4

instagram/revolucio4

Anar al contingut