Núria Llorach
Núria Llorach

El Consell de Govern escull Núria Llorach per exercir, de nou, les funcions de la presidència de la CCMA

Brauli Duart, que fins ara exercia les funcions de la presidència, deixa el càrrec després de ser nomenat secretari general d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

El Consell de Govern ha escollit avui Núria Llorach com a vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en substitució de Brauli Duart, després del seu nomenament com a secretari general d'Interior de la Generalitat de Catalunya. A la mateixa sessió, el Consell també ha nomenat Rita Marzoa com a consellera secretària.

Núria Llorach exercirà, de nou, la presidència en funcions de l'ens públic i les màximes responsabilitats de l'administració de la Corporació, després d'haver-ho fet entre abril del 2016 i gener del 2018, en què va assumir la vicepresidència de l'ens durant la renúncia de Brauli Duart per motius de salut.

Brauli Duart s'ha acomiadat d'aquesta etapa com a màxim responsable a la CCMA amb un repàs dels eixos bàsics de la seva gestió en el que ha estat, en paraules seves, "un període difícil, convuls en ocasions, però sempre apassionant i compromès". Ha volgut recordar que en aquesta etapa, s'ha hagut d'afrontar una reducció dràstica dels recursos provocada per la crisi i els diferents conflictes de l'IVA, a més de l'evolució del sector amb noves plataformes digitals de consum audiovisual. Duart subratlla que "a més de la viabilitat econòmica, hem aconseguit preservar també la competitivitat i l'alt nivell de qualitat dels mitjans nacionals de Catalunya, amb resultats inèdits: 8 anys de lideratge ininterromput de TV3, els millors resultats de la història de Catalunya Ràdio, rècord absolut de valoració de qualitat i el lideratge en credibilitat i imparcialitat dels informatius".

La nova vicepresidenta, Núria Llorach, assumeix el càrrec "amb una gran responsabilitat i amb l'objectiu de mantenir la situació de lideratge i referència, malgrat les dificultats que els mitjans públics encaren en aquesta època".

 

Núria Llorach i Boladeras (Barcelona, 1962) és actualment membre del Consell de Govern de la CCMA i havia exercit les funcions de la presidència de l'ens públic entre abril del 2016 i gener del 2018. També ha estat membre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (2000-2008) i presidenta del Fòrum d'entitats de persones usuàries de l'audiovisual.

Llorach, que és llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona i PDD per IESE, ha estat directora executiva de l'Institut Català de les Dones (1990-2000) i membre del Consell Assessor de Televisió Espanyola a Catalunya (1995-1996). Va ser també vicepresidenta de la Mesa del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan consultiu especial de Nacions Unides, des del 1989 fins al 2000.

 

ccma.cat

 

Barcelona, 4 de juny del 2018

 

Anar al contingut