El Consell de Govern de la CCMA aprova el pla de cobertura electoral per a la campanya del 10 de novembre

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat el pla de cobertura de la campanya electoral a les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat del pròxim 10 de novembre. El document marca, en compliment de la legislació vigent, les pautes de garantia democràtica en el període de campanya electoral als espais informatius de TV3, Catalunya Ràdio i dels mitjans digitals de la CCMA.

Com en les edicions anteriors, el pla empara que la informació s'elabori i difongui amb els criteris professionals amb què es fa la informació política diària, en funció de l'interès informatiu, tot respectant els principis de pluralitat política i social, proporcionalitat i neutralitat informativa. Amb aquest objectiu, es té en consideració el que s'indica a la resolució 150/2015 elaborada pel Síndic de Greuges, sobre la cobertura informativa dels mitjans de comunicació de titularitat pública en període electoral, i a la moció 231/X del Parlament de Catalunya sobre les mesures per  fomentar la participació democràtica. Alhora, s'estableix que cal garantir el principi de proporcionalitat establert a l'article 66.1 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General.

El pla ressalta que les eleccions generals es consideren una prioritat informativa i que, per tant, se'n farà una cobertura àmplia, en horaris de màxima audiència, per posar a l'abast de la ciutadania el ventall més ampli d'opinions, en diferents formats. Durant la campanya electoral la informació es desenvoluparà bàsicament en els informatius diaris, debats, entrevistes i en programes especials d'inici i acabament de campanya.

S'organitzarà un debat amb els candidats per la circumscripció per Barcelona de les forces polítiques que varen obtenir representació a Catalunya a les darreres eleccions al Congrés de Diputats. Es farà en directe i de forma simultània per TV3, Catalunya Ràdio i els mitjans digitals, el dimarts 5 de novembre a partir de les 22.00.

Pla de cobertura electoral

ccma.cat

 

Anar al contingut