Imatge de l'últim concurs de castells a Tarragona.
Imatge de l'últim concurs de castells a Tarragona.
DIUMENGE

El Concurs de Castells de Tarragona 2022, a Catalunya Ràdio i TV3

Diumenge, 2 d'octubre, a partir de les 10.00, l'equip d'"El suplement", dirigit per Roger Escapa, amb l'equip del programa "3 rondes", faran la retransmissió en directe del Concurs de Castells de Tarragona 2022 des de la Tarraco Arena Plaça. Conversaran amb els protagonistes de la jornada i traslladaran tota l'emoció del certamen a l'antena de Catalunya Ràdio, gràcies a l'aplicació, per primera vegada en directe, de l'àudio binaural, que a través d'uns auriculars dona informacions espacials addicionals, com la direccionalitat del so o la distància.

També diumenge, a partir de les 18.05, TV3 emetrà un ampli resum de 90 minuts amb els millors moments de totes les rondes del concurs de Tarragona. TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials del concurs.

Els equips d'"El suplement", amb Roger Escapa al capdavant, i del programa "3 rondes", amb Josep Almirall i David Prats, traslladaran des de la Tarraco Arena Plaça tota l'espectacularitat del Concurs de Castells de Tarragona, que torna després de quatre anys d'absència. Narraran l'actuació de les 12 millors colles castelleres del país i captaran totes les emocions des de dins, gràcies a la utilització del so binaural, una tecnologia ja utilitzada en la gravació del podcast "El segrest", de Carles Porta, i en la sèrie de ficció "La torre de vidre", guardonada amb el premi a l'excel·lència dels Premis Ràdio Associació i amb el premi a la millor realització i disseny sonor dels Premis Sonor. Serà la primera vegada que s'aplica en una transmissió en directe, en una acció experimental que està en la línia de la innovació sonora que lidera Catalunya Ràdio. Gràcies a la tecnologia binaural digital, els oients que utilitzin auriculars podran percebre la direccionalitat del so o la distància dels diferents actors que fan possibles els castells, cosa que li donarà un marcat caràcter cinematogràfic. 

A més, durant la jornada, Roger Escapa conversarà amb diversos protagonistes. Entrevistarà Xavier González, director del Concurs de Castells; Ester Roca, directora castellera del Concurs de Castells; i Pau Ricomà, alcalde de Tarragona i casteller de la Jove de Tarragona. També moderarà una taula de periodistes amb Josep Ramon Ruiz, delegat a Tarragona de Catalunya Ràdio; Ricard Lahoz, de la revista Fet a Tarragona, Carla Pomerol, periodista del Diari de Tarragona, i Coia Ballesté, exdelegada a Tarragona i actual corresponsal a Londres de Catalunya Ràdio.  

David Bagés, Biel Duran i Bruna Cusí participaran en una altra taula sobre la passió pels castells. I n'hi haurà una altra sobre la rivalitat, amb Montse Solé, presidenta de la Colla Joves Xiquets de Valls; Albert Pedret, president de la Colla Vella de Valls; i David Miret, excap de colla dels Castellers de Vilafranca. Els famosos tarragonins Fermí Fernández i Òscar Cadiach també contraposaran les seves idees sobre el territori, mentre que Roser Llagostera, filòloga i cronista castellera, donarà les claus principals de l'argot casteller. 

D'altra banda, l'informatiu casteller "3 rondes" s'emet des dels estudis de Catalunya Ràdio a Tarragona, en l'horari habitual de 21.00 a 22.00, a Catalunya Informació. Amb tota l'anàlisi de Josep Almirall i David Prats i la participació de Josep Antoni Falcato, periodista i fundador dels Minyons de Terrassa; Josep Torreño, director responsable de Moncasteller.cat; i Jordi Crespo, excap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. 

El Concurs de Castells es viu a "El suplement". L'espectacle casteller més gran del món, a l'antena de Catalunya Ràdio.   

Els moments més destacats, a TV3 

I pel que fa a TV3, diumenge, a partir de les 18.05, oferirà un resum de més de 90 minuts que inclourà els moments més destacats de la jornada del Concurs de Castells de Tarragona 2022, reservada a les colles de gamma alta. Carles Cortés serà l'encarregat de narrar tot el que passi a la Tarraco Arena Plaça, amb el suport de Toni Comas i els comentaris d'Aina Mallol, Joan Beumala i Francesc Domènech, amb les imatges produïdes en directe per TAC 12 i la Xarxa de Comunicació Local. 

Els espais informatius de Catalunya Ràdio i TV3 també estaran molt pendents de tot el que passi al Concurs de Castells de Tarragona 2022 i informaran de tots els detalls, ambient i resultats. 

 

Anar al contingut