El color vermell i els seus orígens, a "Quatre colors, quatre desitjos"

Demà dimecres, a les 23.50, el 33 emetrà el segon capítol de la sèrie documental de la KBS "Quatre colors, quatre desitjos". En aquest episodi, "Vermell", es repassa tota la història del color vermell; des dels seus orígens fins al seu ús per ressaltar vigor i bellesa

"Quatre colors, quatre desitjos", una breu sèrie de quatre documentals, mostra la relació que ha mantingut des de sempre la humanitat amb quatre colors concrets: el blau, el vermell, el verd i el blanc. Concretament, la sèrie se centra en el desig humà i la seva expressió a través d'aquests colors. Posant un èmfasi especial en la fotografia, d'una gran bellesa, els documentals ens transporten a través del temps i de l'espai per mostrar les diverses aplicacions i significats que cada color ha tingut al llarg de la història i en diverses cultures d'arreu del món. En aquest viatge fascinant ve acompanyat de diversos testimonis de primera mà que afegeixen una perspectiva humana a la força poètica i a l'espectacularitat de les imatges.

"Vermell", demà, a les 23.50

Aquest segon capítol, "Vermell", gira entorn del color de la sang, de la passió i de la vida, i presenta el color vermell com a objecte del desig de les persones. Des del seu ús religiós, com a símbol de la sang i de la força vital, fins al seu paper com a cosmètic per fer ressaltar la bellesa i el vigor, el vermell ha acompanyat la humanitat des dels seus orígens, i ha marcat la nostra existència des del naixement fins a la mort.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut