El color verd i tots els seus significats, a "Quatre colors, quatre desitjos"

Demà dimecres, a les 23.55, el 33 emetrà el tercer capítol de la sèrie documental de la KBS "Quatre colors, quatre desitjos". En aquest episodi, "Verd", es repassa tota la història del color verd; des de la seva associació amb el perill i la por, a la seva clara relació amb la naturalesa

"Quatre colors, quatre desitjos", una breu sèrie de quatre documentals, mostra la relació que ha mantingut des de sempre la humanitat amb quatre colors concrets: el blau, el vermell, el verd i el blanc. Concretament, la sèrie se centra en el desig humà i la seva expressió a través d'aquests colors. Posant un èmfasi especial en la fotografia, d'una gran bellesa, els documentals ens transporten a través del temps i de l'espai per mostrar les diverses aplicacions i significats que cada color ha tingut al llarg de la història i en diverses cultures d'arreu del món. En aquest viatge fascinant ve acompanyat de diversos testimonis de primera mà que afegeixen una perspectiva humana a la força poètica i a l'espectacularitat de les imatges.

"Verd", demà, a les 23.55

Aquest tercer capítol, "Verd", gira entorn un color cobejat per la seva relació amb la natura. En algunes cultures, com la malgaixa o l'europea medieval, el verd s'associa amb el perill i la por. Al llarg del temps, la fabricació del pigment verd ha tingut efectes letals a causa de l'ús d'elements tòxics com l'arsènic o el radi. I el paisatgista urbà Patrick Blanc fa murs vegetals que porten el verd de la natura a la ciutat.

tv3.cat/documentals