Paula Molés.
Paula Molés.
DISSABTE, A LES 15.00

El cervell humà i el plaer de menjar, a "Un restaurant caníbal a Berlín"

Dissabte, 25 de maig, a les 15.00, el programa "Un restaurant caníbal a Berlín", amb Paula Molés, s'asseurà a taula amb el psicobiòleg Ignacio Morgado per parlar del cervell humà, un dels òrgans més sensibles a les motivacions alimentàries.

El cervell humà és un dels òrgans que més curiositat desperta i un dels més sensibles a la falta d'aliment. Per què provoca plaer menjar? Els cervells masculí i femení són diferents en el sexe i en el menjar? Segons el psicobiòleg Ignacio Morgado, catedràtic de Psicobiologia a l'Institut de Neurociència de la Universitat Autònoma de Barcelona, que fa més de 30 anys que estudia el cervell humà, gaudir menjant és una motivació per continuar vivint i ajuda a fer-ho millor. Morgado, que acaba de publicar el llibre "Deseo y placer. La ciencia de las motivaciones" (Ariel, 2019), respondrà totes aquestes qüestions a Paula Molés, demà 25 de maig, a "Un restaurant caníbal a Berlín", a les 15.00.

A més, el llibreter de capçalera del programa, Nacho Borraz, ho complementarà amb recomanacions editorials relacionades amb la gastronomia i l'acte de menjar; Xavier Ruzafa, petit productor i propietari de la botiga Oro Líquido, de Barcelona, explicarà quines condicions ha de reunir un camp d'oliveres per produir oli d'oliva verge extra de qualitat; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parlarà dels productes de temporada; la secció "El crític gastronòmic", amb Philippe Regol, visitarà el Plata Bistró, del barri de Sant Antoni de Barcelona, i el periodista i formatger Xevi Miró, propietari de Llet Crua, al barri barceloní de Sants, tastarà la raresa del "Nyap o top?", de Gerard Jubany. Finalment, "La propina" la deixarà Maria Nicolau, cuinera del restaurant El Ferrer de Tall, de Vilanova de Sau (Osona).

El programa "Un restaurant caníbal a Berlín" s'emet els dissabtes, de 15.05 a 16.00, a Catalunya Ràdio. 

 

catradio/restaurantcanibal

twitter/restaurantcanibal

instagram/restaurantcanibal

 

Anar al contingut