Yolanda Sey i Guillem Albà.
Yolanda Sey i Guillem Albà.
DIMECRES, A LES 22.35

El català dels joves, a "El llenguado"

Demà, dimecres 29 de gener, a les 22.35, TV3 emetrà el segon capítol d'"El llenguado", un programa sobre el català presentat pels actors Guillem Albà i Yolanda Sey que parla sobre la llengua en un to distès i amb sentit de l'humor. En aquesta ocasió, el programa dedicarà la primera part al parlar dels joves i, a la segona, viatjarà a la franja per estudiar-ne els trets dialectals.

A la primera part del programa, Yolanda Sey sortirà a buscar el català dels joves: com parlen i què diuen a les xarxes, als mitjans i a la vida. Es retrobarà amb el seu professor de català a Centelles, visitarà en Lildami i el racó de l'Hipòlit, demanarà ajuda als "Adolescents" d'iCat i a Mariola Dinarès, del programa "Popap" de Catalunya Ràdio. I sortirà a espiar converses amb l'equip del web "Com ho diria".

A la segona part, en Guillem descobreix un parlar riquíssim i ple de paraules inesperades i pronúncies insòlites al Matarranya i al Baix Aragó.

El programa

"El llenguado" recorrerà d'extrem a extrem l'àmbit lingüístic català caçant paraules i també les diverses maneres de parlar, de riure i d'estimar aquesta llengua que és de tots i que té tantes històries.

Cada un dels deu capítols s'organitza en dues parts. En la primera, els mateixos presentadors, amb l'assessorament del filòleg Pau Vidal, faran immersió en diversos temes lingüístics com la glossa o cant improvisat, el parlar dels joves, les aportacions del feminisme al català, la correcció política o la llengua dels avantpassats.

En la segona, els presentadors són també els reporters que viatjaran als llocs on el programa farà parada: Andorra, Formentera, el Rosselló, l'Albera, la Marina Baixa, el Segrià, Menorca, el Matarranya i Barcelona.

TV3 emetrà "El llenguado" cada dimecres, a les 22.30, després d'"APM?".

tv3.cat
tv3/elllenguado/
twitter/elllenguado

Anar al contingut