Diumenge, a les 23.15

"El cas Rosell", a TV3

Diumenge, a les 23.15, TV3 estrenarà el documental "El cas Rosell", una producció del Departament d'Esports de la CCMA que repassa els gairebé dos anys privat de llibertat del que va ser president del FC Barcelona

Sandro Rosell i el seu soci i amic Joan Besolí van passar 643 dies en presó preventiva i, finalment, van quedar absolts dels delictes dels que se'ls acusava. El documental de TV3 "El cas Rosell" repassa aquests gairebé dos anys de privació de llibertat del que va ser president del Barça, amb la participació i testimonis del mateix Sandro Rosell; el seu soci Joan Besolí; la dona de Rosell, Marta Pineda; els advocats defensors Pau Molins i Andrés Maluenda, i les opinions de juristes com l'exjutge Elpidio José Silva o el magistrat emèrit José Antonio Martín Pallín, al marge d'amics i familiars. També destaca l'aparició pública del pare Paulino, el capellà de la presó de Soto del Real, amb qui Sandro Rosell va establir una gran amistat.

El documental explica, amb molt de detall, les vivències personals de l'expresident blaugrana durant aquests 22 mesos de presó preventiva, tant a Soto del Real com a Brians. Sandro Rosell descriu la seva vida quotidiana al centre penitenciari, des dels trucs apresos per evitar passar fred a la cel·la, fins a com seguia els partits del Barça o episodis més íntims com quan la seva mare va aconseguir que pogués bufar les espelmes el dia del seu aniversari.

Paral·lelament, es relata com els seus advocats topaven una vegada rere una altra amb la denegació de llibertat condicional per part de la justícia, i com aquesta situació era rebuda tant per Rosell i Besolí com pel seu entorn. Finalment, el documental aporta detalls desconeguts i imatges inèdites de la posada en llibertat un cop iniciat el judici i del dia de l'absolució.

El documental està realitzat per Àlex Gonzalo Puig i produït per Marta Colás,

tv3.cat

Anar al contingut