El canal Super3 participa en la producció de la sèrie d'animació catalanofrancesa "Jo, Elvis Riboldi"

El fenomen de la literatura infantil "Jo, Elvis Riboldi" tindrà la seva versió televisiva, amb una sèrie d'animació catalanofrancesa coproduïda per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Tot i estar en fase de producció, la sèrie ja ha rebut diversos guardons i ha estat prevenuda a més de 130 territoris de tot el món.

La sèrie d'animació "Jo, Elvis Riboldi" constarà de 52 capítols d'onze minuts de durada. Està basada en tot un èxit editorial de la literatura infantil, les novel·les gràfiques de Bono Bidari, que és el pseudònim dels guionistes Jaume Copons, Daniel Cerdà i Ramon Cabrera, i de l'il·lustrador Òscar Julve. Aquesta col·lecció, editada per La Galera, és una sèrie d'onze llibres protagonitzats per Elvis Riboldi, un nen hiperactiu que, amb els seus amics, viu aventures esbojarrades. Aquestes novel·les gràfiques, amb un toc transgressor, han traspassat fronteres i ara tenen seguidors arreu del món.

L'adaptació televisiva de les aventures d'Elvis Riboldi, que compta amb la coproducció de la CCMA, està en fase de producció per part de diverses empreses audiovisuals del sector de Catalunya i de França. Al capdavant del projecte hi ha la catalana Peekaboo Animation  que, a més de fer-se càrrec de la direcció i de l'edició dels guions, lidera el projecte i centralitza tot el procés de producció i distribució de la nova sèrie. També són empreses catalanes Insomne Estudi ("L'illa del far", "Mölang", "Memorias de un hombre en pijama"), encarregada de la direcció d'animació, la composició i l'edició, i Wuji House ("Quatre amics i mig", "Mironins"), l'estudi que ostenta la direcció artística de la sèrie i ha adaptat les il·lustracions originals dels llibres al format audiovisual. Per la seva banda, l'empresa francesa Watch Next Media intervé també en les tasques d'escriptura i en la coordinació financera i de producció, a més de la creació dels storyboards en moviment.

Tot i estar encara en fase de producció, la sèrie "Jo, Elvis Riboldi" ja ha estat venuda a 130 territoris de tot el món, com Itàlia, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Regne Unit, Irlanda, Portugal, Grècia, Turquia, l'Orient Mitjà, Àfrica o l'Amèrica Llatina.

Així mateix, "Jo, Elvis Riboldi" ha estat reconeguda internacionalment al MIPjunior del MIPCOM, al Festival d'Animació d'Annecy (MIFA), al Cartoon Forum de Tolosa de Llenguadoc o a l'Anima'T de Sitges.

El projecte ha rebut també suport institucional, amb ajuts a la producció per part del Centre National du Cinéma et de l'image animée (CNC, França), de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC, Catalunya) i del subprograma europeu MEDIA, dins del Creative Europe.

Un cop acabi el procés de producció, la sèrie "Jo, Elvis Riboldi" es podrà veure a Catalunya a través del canal Super3.

super3.cat

facebook.com/clubsuper3

Anar al contingut