"Un mà de contes": capítol "La Forastera"
Del 24 al 30 de setembre

El canal Super3 dedica una setmana a l'assetjament escolar

Entre el 24 i el 30 de setembre, els programes del canal Super3 centraran els seus continguts a tractar el tema de l'assetjament escolar. "La família del Super3" dedicarà una de les seves històries a aquesta qüestió, "Una mà de contes" n'oferirà cinc històries i al seu web s'explicarà la metodologia de treball que s'ha fet servir en la seva creació i que esdevindrà un recurs educatiu per a les escoles, l'"InfoK" emetrà cada dia un reportatge sobre el bullying i el dia 27 farà un monogràfic sobre el tema, i "Rat Rank" mostrarà situacions d'assetjament escolar a través de videoclips musicals. A més, el web del Super3 recollirà tots els continguts en una pàgina especial i el Club Super3 posarà en marxa el concurs "Supercompanys", centrat en la temàtica de l'assetjament escolar, que comptarà amb la col·laboració de la Fundació del Futbol Club Barcelona. Aquesta setmana contra l'assetjament escolar compta amb col·laboració i l'assessorament del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Coincidint amb l'inici del curs escolar i en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, el canal Super3 dedicarà al setmana del 24 al 30 de setembre a l'assetjament escolar, una qüestió de gran interès tant per a la comunitat educativa com per a la resta de la societat.

Al llarg de tota la setmana, els diferents espais de producció pròpia del canal Super3 oferiran continguts específics sobre l'assetjament escolar. Espais com "La família del Super3", "Una mà de contes", "InfoK" o "Rat Rank" s'han sumat a aquesta iniciativa i parlaran d'aquesta problemàtica des de diferents punts de vista i amb un tractament audiovisual diferent.

 

La família del Super3 (cada dia, entre les sèries d'animació i els dissabtes, a les 10.40)

Els personatges de la família del Super3 protagonitzaran el gag "La serp trista", que parla de discriminació per ser diferent. La serp albina Sabina està trista perquè ningú no vol jugar amb ella. Les altres serps són verdes i ella és blanca, i per això li fan el buit. En Pau de la família del Super3 vol ajudar-la i es disposa a pintar-la de verd, però la Matoll i la Nenúfar el convencen que el que desitja la Sabina és jugar amb les companyes, no pas ser verda. Tot s'arregla quan, jugant amb la Sabina, tothom s'afegeix al joc.

 

Una mà de contes (de dilluns a divendres, a les 19.15)

Al llarg de la setmana, el programa "Una mà de contes" estrenarà una proposta dedicada al tractament de l'assetjament escolar, que ha comptat amb l'assessorament del Departament d'Ensenyament i que va dirigida a tots els públics, a petits i grans, i tant a l'àmbit familiar com a l'escolar. Dins d'aquesta iniciativa, "Una mà de contes" emetrà cinc capítols nous i publicarà al web del programa la documentació i la metodologia que s'ha emprat per desenvolupar-ne els continguts, per tal que es pugui fer servir a les escoles com a recurs educatiu.

Amb guió de Teresa Duran i les il·lustracions de Pere Puig, aquests nous capítols, inspirats en la literatura infantil i en els contes populars, recreen alguns dels conflictes mes freqüents en les situacions d'assetjament. Prenent com a referencia el psicòleg noruec Dan Olweus —pioner en l'estudi d'aquest tema—, l'equip del programa ha fet servir el seu "cercle de l'assetjament escolar" com a model per elaborar l'estructura dramàtica de cada un dels contes.

 

En Fullaraca, un monstre molt tendre (dilluns 24)

En aquest conte, es tracta el tema de l'abús de poder a partir de dos personatges que construeixen una cosa entre tots dos.

 

La Forastera (dimarts 25)

Al poble arriba una nena que només té una gallina per companyia. Una colla del mateix poble roba cada nit els ous de la gallina, que és l'única font d'aliments que té la nena. Un avi farà de mediador perquè la nena sigui acceptada per tothom.

 

El que diu la gent (dimecres 26)

A partir d'una faula d'Esop, aquest conte tracta sobre la pressió que exerceix l'opinió de la gent sobre la nostra identitat.

 

Tim i la banda (dijous 27)

El Tim vol afegir-se a una banda de músics, però s'equivoca d'instrument i el grup el rebutja. Quan està més desesperat, troba la manera de ser acceptat. Finalment, no només és admès pel director, sinó que, a més, amb el seu tambor, el Tim fa que la banda soni millor.

 

El rei burleta (divendres 28)

Les bromes tenen un límit. Aquest rei, presumit i burleta, perdrà el seu tro per no saber respectar els altres. El respecte a les diferències dels altres farà que la gent pugui viure millor.

 

InfoK (de dilluns a dijous, a les 19.30)

Entre el 24 i el 27 de setembre, l'"InfoK", l'espai informatiu del canal Super3, emetrà cada dia un reportatge dedicat al bullying. En total seran cinc peces en què el programa parlarà amb quatre alumnes que han patit assetjament i que, un cop superat, han fet un grup per compartir experiències; explicarà què és el cyberbulling; assistirà a un taller per trencar el silenci a classe; tractarà el cas de dos cantants famosos que han patit bullying, Taylor Swift i Ed Sheeran; i farà un recull de pel·lícules i llibres infantils sobre assetjament.

A més, el programa del dijous 27 es dedicarà íntegrament a parlar de l'assetjament des de diferents òptiques.

 

Concurs "Supercompanys"

Paral·lelament, el Club Super3 posarà en marxa, a través del web de l'"InfoK" i del web del Super3, un concurs centrat en la temàtica de l'assetjament escolar, que comptarà amb la col·laboració de la Fundació del Futbol Club Barcelona.

Els súpers que hi participin hauran de contestar un qüestionari tipus test, basat en idees falses o preconcebudes sobre l'assetjament. L'objectiu del concurs és que els infants puguin aprendre d'una manera lúdica alguns conceptes bàsics sobre el bullying.

Els guanyadors del concurs  podran gaudir d'una jornada exclusiva a les instal·lacions del Futbol Club Barcelona, on part d'aquesta experiència farà referència als valors en contra de l'assetjament escolar i l'esport. Aquesta experiència inclourà un taller per a infants sobre el bullying, amb dinàmiques esportives i de joc i una visita "Camp Nou Experience".

 

Rat Rank (diumenge 30, a les 10.25)

El programa musical del canal Super3, el "Rat Rank" abordarà el tema de l'assetjament escolar en la seva secció "Ratatube". A partir de videoclips musicals que tracten aquesta qüestió, com "Caminem lluny" de Doctor Prats, el Riff i el Flat mostraran situacions escolars d'assetjament i encoratjaran l'audiència a reaccionar-hi.

 

Tots els continguts, al web del Super3, a l'app i a  la televisió connectada

Al web del Super3, es farà una pàgina especial centrada en l'assetjament i en els continguts del canal que es dedicaran a aquest tema i, un cop finalitzada la setmana contra l'assetjament, tots els continguts estaran agrupats en un únic espai del web del canal. Això permetrà als usuaris trobar-los i consultar-los de manera ràpida.

A més, a la resta de pantalles digitals (app i televisió connectada) també es podran veure tots els continguts dedicats al tema.

 

super3.cat

Anar al contingut