El canal 3/24 rep el Premi Nacional de Comunicació en la modalitat de televisió

El 3/24 ha rebut el Premi Nacional de Comunicació en la modalitat de televisió, que atorga la Generalitat de Catalunya. El director de TV3, Vicent Sanchis, i el cap dels Serveis Informatius, David Bassa, han pujat a recollir el guardó, que s'ha entregat aquest vespre al Palau de la Generalitat.

El 3/24, el canal d'informació contínua de Televisió de Catalunya, que aquest any celebra el 15è aniversari, ha estat distingit amb el Premi Nacional de Comunicació en la modalitat de televisió. El director de TV3, Vicent Sanchis, i el cap dels Serveis Informatius, David Bassa, acompanyats d'una part de l'equip del canal 3/24, han recollit aquest guardó, en un acte presidit per la consellera de la presidència, Elsa Artadi.

David Bassa, que ha estat el primer a parlar, ha destacat que el canal tanca amb la millor audiència, triplicant la de la competència, i unes xifres rècord: "Sis milions de catalans s'hi connecten com a mínim un cop l'any, i 800.000 ho fan a diari". I ha afegit que "malgrat els temps de contenció econòmica i la precarietat de recursos, és gràcies als equips de la redacció dels Serveis Informatius de TV3, que el 324 s'ha convertit en el que és. El premi és àmpliament merescut".

Vicent Sanchis ha volgut felicitar tota la gent que "de manera anònima fan possible la televisió que tenim, una de les més importants i més ben fetes d'aquesta part del món". També ha defensat el pluralisme i la competència dels professionals de TV3: "No perdem la fe, algun dia tothom reconeixerà que som plurals, que som neutrals i que som una màquina de bons informatius, i una mica de publicitat", ha acabat.

El jurat dels XVII Premis Nacionals de Comunicació ha destacat el 3/24 com "el canal de referència informativa imprescindible, gràcies a la feina dels seus professionals i a un treball d'equip reconegut i acreditat internacionalment".

El canal 3/24 va batre el seu rècord d'audiència amb un 1,7% de quota anual el 2017, i és el canal temàtic informatiu més seguit a Catalunya, amb més del doble d'audiència respecte al seu competidor. Els últims anys, el canal ha crescut i ha experimentat un increment notable de transmissions d'esdeveniments en directe, rodes de premsa, compareixences parlamentàries, conferències, debats i, també, en nombre de connexions en directe amb els periodistes desplaçats al territori.

Els Premis Nacionals de Comunicació van ser creats el 1999 amb motiu del 75è aniversari del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels premis és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació i les telecomunicacions a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada. 

ccma.cat/324/

Anar al contingut