"El búnquer" de Catalunya Ràdio, Millor Programa de Ràdio i "Crims" de TV3, guardó audiovisual "1924", en els Premis Ràdio Associació

Avui, dijous, s'han lliurat els guardons de la 21a edició dels Premis Ràdio Associació en l'Auditori de l'ONCE de Barcelona amb assistència restringida als guanyadors, seguint les mesures de seguretat per la pandèmia.

"El búnquer", de Catalunya Ràdio, presentat per en Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, ha recollit el Premi al Millor Programa de Ràdio. El guardó audiovisual "1924" ha estat per a la versió televisiva del programa "Crims", de TV3, dirigit per Carles Porta. En l'apartat d'innovació, "Catalunya any 0. Escoltar el virus", un podcast de la revista digital La Mira emès per Catalunya Ràdio, ha rebut una menció de qualitat.

En la categoria de Millor Programa de Ràdio, el premi ha estat per a "El búnquer", que s'emet les nits de dilluns a divendres a Catalunya Ràdio. El jurat en valorava que és "un programa multimèdia que valent-se de l'humor, la ironia i el sarcasme reflexiona sobre fets diversos, tot aprofitant la clandestinitat del local on es realitza i les ments irreductibles d'en Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell".

En Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, presentadors i guionistes d'"El búnquer", han recollit de la mà del president del CAC, Roger Loppacher.

"Agrair el premi als oients que ens escolten cada vespre i que s'han convertit en família. Al jurat, veig que ha arribat el pernil i a aquests dos (en Jair i en Peyu) que un dia van donar una oportunitat a una mestra de música que gravava vídeos amb el mòbil aguantat sobre un pot de cigrons", ha dit Neus Rossell.

"Un senyor ens deia que ens escoltava a la nit i que el fèiem riure sense ganes i no sabia ni com ens dèiem, perquè el que importa és el programa i no nosaltres. No ens hem d'oblidar de la gent que ens escolta, petits i grans i ni del passat, perquè sense el passat ens quedarem sense futur", han estat les paraules d'en Jair.

"És d'agrair que el Santi Faro i el Saül Gordillo em busquessin per fer una bestiesa com aquesta, a les 10 de la nit a Catalunya Ràdio, a una hora en què semblava que només es podia parlar de futbol i hem aconseguit, més enllà d'aquest premi que valorem molt, i que se'ns apropin canalla que estan enganxats a ‘El búnquer'", ha volgut destacar en Peyu, preocupat pel català i per la desconnexió de la gent més jove del que ofereixen els mitjans en aquest idioma.

En l'àmbit audiovisual, el programa "Crims", la versió televisiva de l'espai radiofònic dirigit i presentat per Carles Porta, ha recollit el guardó "1924". El jurat va destacar que TV3 havia fet "una proposta audiovisual excel·lent que, tot i mostrar la cara més fosca de l'ésser humà, presenta la narració dels fets d'una forma trepidant, detallant el procés de les investigacions, la seva complexitat i les dificultats per trobar la veritat. Així s'aconsegueix que la audiència tingui la sensació de participar en els enigmes que la investigació planteja i en la seva resolució".

Miquel Garcia, director executiu de TV3 i Guille Cascante, productor executiu de "Crims". han recollit el premi de la mà de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

"En nom del Carles Porta estem molt, molt agraïts de rebre aquest premi. 'Crims' neix a la ràdio, a Catalunya Ràdio, i que la gent de la ràdio reconegui aquesta aposta i el seu pas de la ràdio a la tele és molt benvingut. Agrair sobretot a TV3, a Miquel Garcia i a Vicent Sanchis, a tota la gent de la casa que ha fet confiança en aquest projecte i als equips de les productores que han dedicat moltes hores, nits i caps de setmana i molta il·lusió a fer "Crims". I també moltes gràcies al Carles Porta per posar una mica de llum a la foscor", ha dit Guille Cascante.

Finalment, en l'apartat d'innovació, "Catalunya any 0. Escoltar el virus", un podcast de la revista digital La Mira emès per Catalunya Ràdio, ha rebut una menció de qualitat ja "que mostra de primera mà com ha treballat durant tres mesos un equip periodístic que ha seguit la situació d'un país confinat i que forma part d'un projecte transmèdia que inclou una exposició, fotogaleries i un llibre".

Recollit per Francesc Canosa, el director de La Mira ha agraït a Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA i a Santi Faro, director de Continguts de Catalunya Ràdio "per donar l'oportunitat, la finestra".

Ràdio Associació de Catalunya va fer públics els guanyadors dels 21ns Premis Ràdio Associació en una edició en què es volia destacar l'aposta de les emissores per acompanyar i informar els oients durant la pandèmia, i tornava a fer un nou rècord de participació, amb 117 candidatures.

El jurat d'aquesta edició dels Premis Ràdio Associació ha estat presidit per Carles Solà i format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit.

catradio.cat

tv3.cat

 

Anar al contingut