Dissabte, a les 18.55

El "Bum-bum" del cor marca el ritme del making of del disc de La Marató, amb la veu d'artistes i productors

Demà, dissabte, a les 18.55, el making of del disc de La Marató convida a endinsar-se en la producció de la divuitena edició de la banda sonora de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a la salut cardiovascular.

L'emissió serà just el dia abans que es posi a la venda el disc de La Marató, amb el "Bum-bum" del batec del cor a la portada, diumenge amb els diaris del país i dilluns a la botiga de TV3 i Catalunya Ràdio. A partir de diumenge, també se'n podrà adquirir la versió digital a iTunes.

El programa dedicat al making of del disc de La Marató farà sentir les veus d'artistes i productors durant tot el procés d'elaboració de la banda sonora més solidària, aquest any dedicada a la salut cardiovascular. D'aquesta manera, partint del cor com a epicentre, el "Bum-bum" del batec present en totes les cançons, també batega durant tot el reportatge: d'una banda, amb el cor com a òrgan vital que batega i, de l'altra, amb el cor com a aixopluc, casa de sentiments i emocions.

A partir d'aquí, el reportatge plasma la relació que s'estableix entre productor i intèrpret a l'hora de treballar cada cançó del disc, tenint en compte l'afegit de l'idioma, en el  cas dels artistes que no canten en català. En tots els temes, es mostra la feina que comporta tot el procés, des que es comença a treballar una peça fins que s'arriba al producte final.

A més de la producció musical, el making of també recull la veu dels artistes, que parlen del que representa participar en un projecte solidari com La Marató i en el tema d'aquesta edició, el cor.

Tot plegat, es tradueix en 21 cançons, s'intenta fer una història de 21 històries, que és el que fan els productors amb els artistes. Amb aquestes 21 cançons es desenvolupa l'argument del disc, que transmet sentiments i emocions a batecs que mostren la fragilitat de la vida i, alhora, són un clam d'optimisme i força.

El disc "Bum-bum", que a la portada llueix la imatge gràfica de La Marató 2022, arriba a la divuitena edició amb un rècord de participació d'artistes, 185 en total, agrupats en 55 formacions o solistes, que interpreten 21 temes de nova producció. El contingut és fidel a la tradició, barreja de gèneres i sons, artistes i cançons ben diferents. En aquesta edició, set artistes han gravat per primera vegada en català (Antonio José, Morat, Tanxugueiras, Antonio Banderas, Lexter, Pol Granch i Marlena). De les 21 cançons, catorze són composicions que per primera vegada han estat adaptades i enregistrades en català.

El disc incorpora el fenomen i èxit de TV3 "Eufòria", amb la participació dels setze artistes del talent musical. A ritme de rumba, per primera vegada s'adapta al català un tema tan emblemàtic com "Gràcies cor", de Gato Pérez, de la mà de Sicus Carbonell i la visió rapejada de Lildami. L'actor Antonio Banderas interpreta un esplèndid "Aquest eclipsi del cor", de Bonnie Tyler, amb la cantant Marta Ribera, acompanyats de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció del mestre Josep Pons.

Al CD hi ha sons llatins amb els aclamats artistes colombians de Morat o la interpretació per primera vegada a la història del disc d'una composició de Barry White amb el cantant britànic Lexter. També recull interpretacions úniques, com Els Catarres amb el tema "I gotta feeling", adaptat com a "Ja ho intueixo".

La cançó mítica "Take on me", interpretada per primera vegada en català fa deu anys per Carles Gómez, cantant de Lexus, ara s'adapta com a "Sent amb mi" amb la participació de Sexenni i Luand i les cantants Bounce Twice, Tramma, Júlia Blum i Gigi Ros. Les artistes gallegues Tanxugueiras canten l'èxit de Lelly Clarson "Stronger", i el grup Mosaic interpreta l'oldie més important de Shawn Mendes, "La meva defensa".

La cançó "Pel cor" es converteix en un himne amb Macaco, Judit Neddermann i l'intèrpret senegalès Momi Maiga. La veu de Manu Guix actualitza una balada de Lionel Richie: "Amb tu he après què és estimar". Delafé y Las Flores Azules conviden a córrer endavant acompanyats de la mítica "Johnny and Mary". La lluita entre violins, violoncels i piano en clau clàssica a partir d'una base pop convida a "Lluitar" a través de les veus de DonesStrings, Laura Andrés i Billows.

Un èxit pop convertit en oldie com "Believe", de Cher, passa a ser un merengue amb Marlena, que interpreta "Creiem" amb La Pegatina. També participa al disc Pol Granch, que s'atreveix a cantar en català l'èxit d'Oques Grasses "Torno a ser jo".

El tema de Cesk Freixas "La petita rambla del Poble-sec" és interpretat en català i amb "quejío" flamenc per Las Migas, Maruja Limón i Magalí Sare. I, finalment, els cantants Antonio José i Pablo López mostren la força del batec del cor i de la vida  amb "Tinc un cor" i "L'enemic".

El disc es tanca amb un bonus molt especial per la seva consideració científica:  "Macarena", versionada pel grup valencià La Fúmiga, que n'ha fet una versió que  mostra com a partir del ritme de la cançó sobre una persona que ha tingut una parada cardiorespiratòria s'arriba altra vegada al batec de la vida.

 
tv3.cat/marato

twitter.com/la_marato

instagram.com/lamaratotv3

facebook.com/lamarato

#LaMaratóSempreBatega

Anar al contingut