El "bullying", el "trap" i el músic Lluís Gavaldà, a "Quan arribin els marcians"

Demà dijous, 6 de desembre, a les 00.00, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. El "bullying", el "trap" i el músic Lluís Gavaldà seran els protagonistes d'un nou capítol marcià.

Avui en dia, el tema del "bullying" està més d'actualitat que mai. Aquest concepte d'origen anglès ha servit perquè la societat comenci a ser conscient d'aquesta problemàtica, un mal que fa temps que pateixen els més joves, el de l'assetjament escolar. L'estrena de l'adaptació musical de "Carrie" al Teatre Gaudí de Barcelona recorda que aquestes històries venen de molt lluny i que han inspirat obres com, per exemple, la novel·la original de Stephen King. A més, cada vegada hi ha més víctimes que expliquen en primera persona la seva experiència. És el cas de Brian Giner, amb qui "Quan arribin els marcians" parla en aquest programa, un noi que ha relatat en un llibre els 12 anys de maltractaments que va rebre des de primària en diferents centres escolars. També s'entrevistarà amb un especialista en la matèria, Oriol Julià, responsable del protocol anti-"bullying" PDA, i a Albert Blay, un dels directors del curtmetratge "Bruna", una peça basada en un rol de què no se sol parlar gaire quan s'aborda el problema i que és fonamental i majoritari, el de l'espectador.

D'altra banda, el programa se centrarà en les noves músiques urbanes, la banda sonora d'una nova generació, i també un repte per a les generacions anteriors. "Quan arribin els marcians" en parlarà amb Borja Bagunyà i Max Besora, autors del llibre "Trapologia"; amb Madjody i HJ Darger, membres de l'equip del programa en línia sobre músiques urbanes "El Bloque", i amb Juan Vicente Córdoba i El Coleta, director i protagonista del documental "Quinqui Stars".

En aquest programa, Lluís Gavaldà, líder d'Els Pets, explicarà que està d'estrena per partida doble, ja que la banda de Constantí ha tret un disc nou, "Som", que es presentarà en directe pròximament, i també falta poc perquè s'estreni un programa musical nou a TV3: "El celobert", que presentarà Gavaldà.

Per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa quatre propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Aquesta setmana les propostes són: l'espectacle "Rhumans", de Rhum i Cia. al Teatre Lliure; la pel·lícula "Suspiria", dirigida per Luca Guadagnino; l'espectacle "Una lluita constant" del Festival Temporada Alta, i "RRR...", espectacle de CaboSanRoque, de La Verona i Frederic Amat.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, és un lloc des d'on es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estan convençuts: la cultura és a tot arreu.

 

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3