"El buen patrón" i "Mediterráneo", amb participació de TV3, aspiren a competir per l'Oscar a millor pel·lícula internacional

Les pel·lícules "Mediterráneo", de Marcel Barrena, i "El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, amb participació de TV3, són dues de les cintes votades pels integrants de l'Acadèmia del Cinema Espanyol per presentar-les a la carrera dels Oscars.

"Mediterráneo" i "El buen patrón", amb participació de TV3, han estat escollides entre 48 produccions per competir a millor pel·lícula internacional als Oscars. La tercera seleccionada ha estat "Madres paralelas", de Pedro Almodóvar.

La decisió dels acadèmics l'ha comunicada l'actriu Verónica Echegui en un acte amb presència del notari Federico Gayaral.

Només un d'aquests títols, cap dels quals encara no ha estat estrenat, acabarà tenint opció de ser elegit per l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques dels Estats Units per competir per l'Oscar a la millor pel·lícula internacional, com es coneix des del 2020 la categoria que abans s'anomenava millor pel·lícula de parla no anglesa.

La 94 edició dels Oscars es farà més tard del que és habitual, el diumenge 27 de març del 2022, però un mes abans que l'any passat, que es va endarrerir fins al 25 d'abril a causa de la pandèmia.

"El buen patrón"

"El buen patrón" és la nova pel·lícula de Fernando León de Aranoa, amb participació de TV3 i protagonitzada per Javier Bardem, que suposa el retrobament 18 anys més tard de l'equip que va protagonitzar la multipremiada "Los lunes al sol". "El buen patrón" és un relat coral teixit d'històries que s'entrellacen i interactuen perversament, travessat per la personalitat seductora de Blanco (Javier Bardem), l'amo d'una empresa familiar que dona feina a mig centenar de treballadors, i el protagonista d'aquest relat tragicòmic.

Acompanya Bardem un repartiment extens en què destaquen noms com Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu, Tarik Rmili, Rafa Castejón, Celso Bugallo, Martín Páez i Yael Belicha.

Sinopsi

Una empresa de producció de balances industrials en una ciutat de províncies espera la imminent visita d'una comissió de la qual depèn l'obtenció d'un premi local a l'Excel·lència Empresarial: les coses han de ser perfectes per a aquest moment. No obstant això, tot sembla confabular-se en contra seva. En el poc temps del qual disposa, Blanco (Bardem), amo de l'empresa, intenta resoldre els problemes dels seus empleats, travessant totes les línies imaginables, la qual cosa dona lloc a una inesperada i explosiva successió d'esdeveniments de conseqüències imprevisibles.

És una producció de Reposado P.C. i The Mediapro Studio i que compta amb la participació de RTVE, TV3 i ORANGE.
L'estrena a Espanya serà el 15 d'octubre distribuïda per Tripictures i MK2 Films és responsable de les vendes internacionals de la pel·lícula.

"Mediterráneo"

La pel·lícula "Mediterráneo", dirigida per Marcel Barrena, amb Eduard Fernández i Dani Rovira com a protagonistes, tindrà la première internacional aquest setembre durant la 69a edició del Festival de Sant Sebastià. El film, amb la participació de TV3, és la primera ficció que explica el naixement de l'ONG Open Arms, amb històries d'homes i dones anònims que lluiten cada dia per salvar vides al mar.

Sinopsi

Tardor del 2015. Dos socorristes, l'Òscar (Eduard Fernández) i el Gerard (Dani Rovira), viatgen fins a Lesbos (Grècia), impactats per la fotografia d'un nen ofegat en aigües del Mediterrani. En arribar-hi, descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la vida cada dia travessant el mar en embarcacions precàries i fugint de conflictes armats. Tot i això, ningú no hi fa tasques de rescat.

Juntament amb l'Esther (Anna Castillo), el Nico (Sergi López) i altres membres de l'equip lluitaran per donar suport a milers de persones que ho necessiten. Per a tots, aquest viatge inicial suposarà una odissea que els canviarà la vida. "Mediterráneo" és una lluita per sobreviure al mar, un medi moltes vegades hostil en què compta cada vida.

"Mediterráneo" és una producció de Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures i Cados Producciones (Espanya) i Heretic (Grècia), amb la participació de Televisió de Catalunya, RTVE i Movistar+, amb el finançament de l'ICAA i l'ICEC, i amb el suport de Creative Europe-MEDIA Programme.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut