"Les dones i els dies", dirigit i presentat per Montse Virgili

El bon nivell de l'esport femení, a "Les dones i els dies"  

Aquest dissabte, 10 de juny, a les 00.05, "Les dones i els dies", el programa que dirigeix i presenta Montse Virgili, parlarà del bon moment que viu l'esport practicat per dones, gràcies, en part, al futbol. Però encara queda molt de camí per recórrer.  

"Les dones i els dies" d'aquest dissabte abordarà problemàtiques que encara han d'afrontar les dones en el món de l'esport. Per començar, en qüestions de salari, d'espònsors, de drets i de reconeixement. El programa farà una radiografia de la situació actual i destriarà en quines coses s'ha avançat i en quines altres, per contra, encara queda molt per fer. També en el cas de les entrenadores, àrbitres, tècniques i preparadores físiques i, en especial, de tots els llocs de poder, on costa trobar dones

Actualment, el nombre de dones esportistes d'alt nivell supera el d'homes, segons l'informe "Dones en l'esport", elaborat per l'Institut Català de les Dones i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya. Montse Virgili en parlarà amb esportistes destacades, com ara la pilot Laia Sanz i la capitana del Barça de bàsquet, Itziar Llobet. També hi participaran Patri Ortega, ciclista professional, implicada en la volta ciclista femenina internacional a Catalunya, la Revolta; Anna Caula, secretària d'Esport i Activitat Física de la Generalitat i Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d'Atletisme.  L'activista i escriptora Desirée Bela posarà el focus en el racisme contra les dones esportistes racialitzades.

"Les dones i els dies" s'emet a Catalunya Ràdio la nit de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.  

catradio.cat/donesidies
twitter.com/donesidies
instagram.com/donesidies 

Anar al contingut