Demà, a les 21.55

El bolero de Ravel, a "Quèquicom"

Demà, dimecres 20 de febrer, a les 21.55, "Quèquicom", el programa de divulgació científica, ciència, natura, salut i tecnologia del 33, reemetrà el reportatge dedicat a una de les composicions musicals més famoses de la història, "El bolero de Ravel".

Maurice Ravel (1875-1937) va ser un compositor francès del segle XX. Del seu pare, enginyer suís, en va heretar el perfeccionisme, i de la seva mare, d'origen basc, l'atracció per l'estètica musical espanyola. En aquest reportatge de "Quèquicom", s'explica com Ravel va compondre una quarantena d'obres per a piano, música vocal, de cambra i simfònica. La més coneguda és el bolero, un encàrrec de la ballarina russa Ida Rubinstein. La melodia és un ostinato, una reiteració obsessiva, que molts consideren hipnotitzant. A priori hauria hagut de ser un fracàs però paradoxalment s'ha convertit en una de les composicions musicals més famoses de la història.

En aquest programa hi intervenen James Ross, director titular de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV); Pau Montané i Dani Guisado, percussionistes de l'OSV; Ivana Rossell, enginyera acústica, Màster en Acústica de La Salle (URL); Jordi Jauset, doctor en Comunicació, enginyer i músic; Martí Cuní, tècnic d'exteriors de Catalunya Música, i Carles Lobo, productor musical de Catalunya Música.

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, s'emet cada dimecres a les 22.30.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33

Anar al contingut