El Birmingham Film & Television Festival premia la coproducció de TV3 "Èxode"

"Èxode", dirigida per Román Parrado, protagonitzada per Marcel Borràs, Roser Tapias, Joan Amargós i Òscar Muñoz, ha recollit dos premis en el Birmingham Film & Television Festival: el premi a la millor pel·lícula per a televisió i a la millor actriu per a Roser Tapias.

"Èxode", la producció de Set Màgic Audiovisual, en coproducció amb TV3 i la col·laboració d'Aragó Televisió, l'Icec, MHM EBRO 1938 i el CECAAC, ha estat reconeguda amb dos premis en el Birmingham Film & Television Festival: el premi a la millor pel·lícula per a televisió i a la millor actriu (Roser Tapias).

Va ser en una gala virtual que es va celebrar dilluns, dia 15, on es van lliurar aquests guardons i que podeu veure en aquest enllaç: https://fb.watch/4gPbSMYgQ1

"Èxode, de la batalla a la frontera" és una pel·lícula que se situa a finals del 1939, després de la desfeta a la batalla de l'Ebre, quan la població civil republicana va començar una fugida massiva cap a França. A dones, nens i vells, van unir-s'hi els milers de soldats republicans que, a poc a poc, i veient que s'acostava la derrota, anaven desertant. Aquesta és la història d'un viatge emprès per més de 460.000 persones, és la història de tots aquells fugitius que van deixar enrere la seva vida a la recerca d'una nova llar.

El Birmingham Film & Television Festival (BFTF) és un festival de creació recent per a cineastes de tot el món. Vol donar suport a creadors de totes les procedències, que tot just comencen la seva carrera o ja són professionals experimentats amb un públic entusiasta i solidari i un jurat format per reconeguts professionals del sector.  Una plataforma on explicar les seves històries i fer-les arribar a un públic al qual d'una altra manera potser no els arribarien mai.

Sinopsi

Finals de 1939. Després de la derrota a la Batalla de l'Ebre, l'exèrcit republicà està al llindar de la desfeta. Veient la difícil situació militar, la població civil republicana comença una fugida massiva cap a França i, a poc a poc, els militars, de forma ordenada o desertant, s'hi van unint. Els nacionals guanyen terreny dia a dia i la caiguda de la II República es preveu imminent.

"Èxode" és la història d'amor del Guillem i la Maria, però també la dels més de 460.000 refugiats que van travessar la frontera francesa aquell hivern. Tot el que van viure en aquell viatge fins a "la línia" forma part del recorregut vital de cadascun d'ells, però també de la memòria col·lectiva.

Fitxa tècnica

Producció: Televisió de Catalunya, Set Màgic Audiovisual, Enciende TV, i producció associada de Nèmesis Media i ImpulsaFilm,  amb la participació de Canal Sur Radio y Televisión S.A, À punt i Aragón TV i la col·laboració d'ICEC, Ara Lleida! i Centre Experimental de la Cinematografia i Les Arts Audiovisuals de Catalunya, 2019

Director: Román Parrado
Guionista: Eduard Sola
Director de fotografia: Adrià Pastor
Producció executiva TVC: Oriol Sala-Patau i Esther Dueñas
Productor executiu Set Màgic Audiovisual: Oriol Marcos
Intèrprets: Roser Tapias (Maria), Marcel Borràs (Guillem), Joan Amargós (Antoni), Òscar Muñoz (Pertegàs)  Marta Aguilar (Nieves), Zoe Stein (Paula), Lucía Esteban (Victoria), Paul Berrondo (Octavi), Ivan Benet (Joanet), Manuel Morón (Ramon) i Maria Alfonso Rosso (Asunción)

tv3.cat/ficcio-i-cinema

Anar al contingut