"El bestiari marí, el tresor dels Blaschka", a "Thalassa"

Demà divendres, a les 22.00 al 33, "Thalassa" descobreix el tresor de la família Blaschka, uns artesans vidriers que van crear un meravellós bestiari marí fet en vidre. El programa, a més, ofereix un reportatge sobre la història d'un home que va quedar atrapat pel Delta, Ignasi Ripoll.

Bestiari marí

La família Blaschka, bufadors de vidre procedents de la Bohèmia txeca, al segle XIX van crear un extraordinari bestiari marí per als museus d'història natural de tot el món. Meticulosos, eren capaços de reproduir en vidre tota mena d'organismes vivents, fins als més menuts. El seu treball, en col·laboració amb institucions, com la Universitat de Harvard, van contribuir al coneixement científic durant el segle XIX i començament del XX.  Avui, moltes peces ocultes fins ara van sortint dels armaris perquè el públic les  pugui admirar. Un tresor fet de vidre, milers de meduses, pops o anemones que malgrat el pas dels anys conserven tota la puresa dels seus colors.

 

Atrapat pel Delta

L'Ignasi Ripoll va arribar al delta de l'Ebre fa 25 anys per treballar a les antigues salines de Sant Antoni fent aqüicultura i s'hi va quedar: el paisatge i la seva naturalesa tan rica el van atrapar. Ignasi Ripoll, que des del 2003 és el director de SEO/BirdLife al Delta, l'ONG conservacionista espanyola de defensa dels ocells més veterana, actualment gestiona una granja ecològica i es dedica a l'educació mediambiental. "Thalassa" descobreix aquesta passió pel Delta i la feina mediambiental que fa l'Ignasi quotidianament.

tv3.cat/thalassa

Anar al contingut