MARATÓ

El Barça, l'Espanyol i el Girona, units per La Marató

Aquest migdia, a les instal·lacions de TV3, s'ha fet l'acte de presentació de la col·laboració del FC Barcelona, el RCD Espanyol i el Girona FC amb La Marató

Hi han estat presents Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3; Joan Laporta, president del FC Barcelona; Josep Maria Duran, conseller delegat del RCD Espanyol, i Delfí Geli, president del Girona FC.

Núria Llorach ha conduït l'acte, que ha començat amb la benvinguda als presents i explicant que La Marató 2021 serà el pròxim 19 de desembre i es dedicarà a la salut mental. "Ens fa una il·lusió especial i també és un plus d'aquesta edició el fet que coincideixi amb el 30è aniversari d'aquest projecte solidari únic al món. La salut mental havia d'ocupar La Marató del 2020 però va ser posposada per l'arribada de la pandèmia de la covid-19. Per això aquest any reprenem la temàtica de la salut mental amb més oportunitat que mai perquè, si bé és cert que la sensibilització i la recerca en aquest àmbit sempre són essencials, després d'un any i mig de pandèmia resulta molt necessari posar-hi el focus".

Llorach ha explicat que els problemes de salut mental són molt comuns, molt més del que ens pensem. Segons els experts, afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida i tenen un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

La presidenta en funcions de la CCMA ha parlat dels 30 anys de La Marató: "És molt de temps i pocs projectes poden dir que any rere any surten reforçats gràcies a la confiança i la implicació de la gent. La Marató n'és un. I és nostre. És una gran fita, que ens encoratja a continuar amb la mateixa determinació, transparència i rigor, com fins ara. Han passat 30 anys de moments excepcionals que han donat com a resultat prop de 216 milions d'euros de recaptació, que han servit de motor a la sensibilització social i la recerca d'excel·lència. La Marató ha impulsat 949 projectes, en els quals hi han intervingut més de 9.300 investigadors, que han aportat millores notables en un gran nombre de patologies".

Un any més, els equips de futbol catalans de Primera i Segona Divisió col·laboraran amb La Marató, i hi donaran visibilitat en els partits següents: el Barça-Elx del dia 19 de desembre; l'Espanyol-Llevant del 12 de desembre, i el Girona-Burgos del dia 19 de desembre. I també en els partits dels equips femenins dels tres clubs. Les blaugranes, en el partit de la Lliga Iberdrola del 19 de desembre contra el Rayo; les blanc-i-blaves, 12 de desembre contra el Saragossa, de la Lliga Reto, i les gironines, el dia 19 contra el Júpiter.

Els responsables dels equips han explicat que lluiran el logotip de La Marató en aquests partits. A més, cada club ha regalat una samarreta signada pels jugadors i faran una aportació al marcador de La Marató.

En primer lloc, Núria Llorach ha cedit la paraula a Delfí Geli, president del Girona, que ha afirmat: "És un plaer col·laborar un any més amb La Marató. Vull felicitar tots aquells que ho feu possible i que ajudeu a recaptar diners per a la investigació". També ha volgut fer un esment especial cap al poble de Catalunya, "que és qui fa possible que això sigui un èxit".

Josep Maria Duran, conseller delegat del RCD Espanyol, ha començat la seva intervenció felicitant La Marató pels 30 anys: "Perquè en són molts i és un fet únic. Per l'Espanyol és tot un orgull poder posar el nostre granet de sorra. Estem molt contents de ser un any més aquí".

Per la seva banda, Joan Laporta, president del FC Barcelona, ha explicat: "Any rere any La Marató hi és, ho esperem tots i és admirable la feina que feu, recaptar recursos per lluitar contra diferents malalties i enaltir la nostra societat". Ha volgut destacar que com a català "és motiu d'orgull que tinguem una televisió pública que destina treball i entusiasme als que pateixen. I com hem fet sempre, des de fa 30 anys, des del Barça ens hi unim, a més tenim molt clar que s'ha de lluitar contra l'estigma de les malalties mentals". Laporta ha afegit: "Tant els nostres jugadors com les nostres jugadores lluiran el logo de La Marató i per a tots ells i elles serà molt més que un partit". El president blaugrana ha afegit que la Fundació del club també té programes de salut mental i la posen a disposició de La Marató. Ha acabat exclamant: "Sou l'orgull del país".

Llorach ha tancat l'acte agraint una vegada més el suport de l'esport català a La Marató. I ha fet entrega als representants dels equips d'una samarreta dissenyada pel prestigiós il·lustrador Jordi Labanda, una de les novetats d'aquesta edició dels 30 anys.

La presidenta en funcions està convençuda que aquesta també serà una gran edició de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio.

tv3.cat/marato

facebook.com/lamarato

twitter.com/la_marato

Anar al contingut