El Barça, l'Espanyol de Barcelona i el Girona, amb La Marató: "l'únic partit en tot l'any en què les tres alineacions juguen juntes"

Aquest migdia, a les instal·lacions de TV3, s'ha fet l'acte de presentació de la col·laboració del FC Barcelona, el RCD Espanyol de Barcelona i el Girona FC amb La Marató d'aquest any

Hi han estat presents Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3; Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça; Roger Guasch, director general del RCD Espanyol de Barcelona, i Delfí Geli, president del Girona FC.

Núria Llorach ha conduit l'acte, que ha començat amb el visionat del videoclip de La Marató. Acte seguit, la videpresidenta de la CCMA ha donat la benvinguda als presents i ha agraït l'aposta dels tres equips de futbol professional de Catalunya per La Marató. També ha destacat que "al llarg de la història de La Marató, el món de l'esport sempre ha jugat un paper molt important, amb la col·laboració de moltíssimes entitats i clubs. A tots ells, els estem molt agraïts."

A més, ha explicat com serà La Marató d'aquest any, "que després de 27 anys canvia, per apropar-se més a la seva essència, la de recórrer tot el territori". Les malalties minoritàries centraran La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 15 de desembre. Una edició, presentada per Quim Masferrer, que sortirà del plató i tindrà com a escenaris Barcelona, Tàrrega, Reus i Olot. Aquest any els equips de futbol catalans de Primera i Segona Divisió col·laboraran amb La Marató, i en donaran visibilitat en els partits següents: el Barça-Mallorca del dia 7 de desembre, a les 21.00; el Girona-Lugo del 8 de desembre, a les 12.00; i l'Espanyol de Barcelona-Betis, del dia 15 de desembre, a les 16.00. També els equips femenins de Barça i l'Espanyol hi participaran, amb el partit que enfrontarà els dos equips catalans el cap de setmana de La Marató.

A més, Llorach ha explicat que "els tres equips lluiran el logotip de La Marató en aquests partits, els jugadors es faran una foto amb persones afectades per malalties minoritàries, que després veuran el partit. A més, cada club ha regalat una samarreta signada pels jugadors i faran una aportació al marcador de La Marató."

Tot seguit, ha cedit la paraula a Delfí Geli, president del Girona. "Per nosaltres és un honor poder-hi participar un any més i estem molt agraïts per la invitació. És un reconeixement per part del nostre club a aquesta excel·lent iniciativa que fa de Catalunya un referent en solidaritat". Geli ha afegit: "farem un donatiu amb una part de la recaptació de les entrades venudes per al partit contra el Lugo. No ens podem aïllar dels problemes socials i per això el Girona referma el seu compromís d'estar al costat de la gent que ho necessita".

Roger Guasch, director general del RCD Espanyol de Barcelona, ha començat la seva intervenció destacant que "el nostre club se suma a aquesta acció anualment. Vull felicitar TV3 per fer-ho visible. Nosaltres pensem que un club de futbol, i qualsevol entitat, ha de tornar a la societat tot allò que la societat li dona. I en el nostre cas és molt, amb entrades, socis...i per això el club està molt compromès amb més de 400 institucions, tant social com esportivament. Per això una part de la recaptació del partit que jugarem contra el Betis anirà al marcador de La Marató."

Per la seva banda, Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, ha felicitat a la CCMA "per una iniciativa consolidada com a país". I ha destacat que "aquest és l'únic partit en tot l'any en què les alineacions dels tres equips juguen juntes". Cardoner ha afegit que "el nostre club sempre ha estat vinculat en actes solidaris, amb persones i espais, com tots els anys en què el Mini Estadi era on es jugava el partit dels famosos de la Marató, per tant La Marató forma part del nostre ADN, i per això els nostres jugadors i jugadores s'hi han implicat". El vicepresident del Barça ha tancat la seva intervenció afirmant que "accions com aquesta dignifiquen l'esport, i és indispensable seguir treballant en aquesta línia".

Jugadors i jugadores dels tres equips es poden veure en un vídeo en què animen la gent a participar a La Marató. Per part del Girona hi ha Christian Stuani, Jonathan Soriano i Àlex Granell; del RCD Espanyol de Barcelona, Sergi Darder, Paloma Fernández, Inés Juan, Òscar Melendo i Marc Roca, i per part del FC Barcelona, Carles Aleñà, Antoine Griezmann, Jennifer Hermoso, Gerard Piqué, Alèxia Putellas i Sergi Roberto.

Llorach ha tancat l'acte recordant que "La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, aquest projecte únic al nostre país, compleix 28 anys, havent acumulat fins ara 188 milions d'euros i més de 800 projectes de recerca d'excel·lència finançats i més d'un milió de persones participants arreu del país a cada edició."

I als tres representants dels clubs els ha dedicat les últimes paraules "Gràcies pel vostre suport, com un exemple més de les entitats i les persones que fan pinya, amb nosaltres, tots junts, per les malalties minoritàries".

tv3.cat/marato

facebook.com/lamarato

twitter.com/la_marato

Anar al contingut