El 5G, a "Quèquicom".
El 5G, a "Quèquicom".
Demà, a les 22.10

El 5G, a "Quèquicom"

Demà, dimecres 22 de gener, a les 22.10, "Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, emetrà el reportatge "Mobile 5G", de Pere Renom i Cari Pardo. En aquest capítol es parla de quins canvis pot suposar l'entrada de la nova tecnologia 5G.

Des del 2006 Barcelona acull el Mobile World Congress, un dels esdeveniments tecnològics més importants del món. El programa "Quèquicom" el visita per esbrinar cap on es mouen els mòbils. En relació amb el disseny, totes les marques tenen models molt semblants, amb pantalles de vidre planes i una interfície tàctil, la novetat és el mòbil desplegable. Però el gran protagonista de l'última edició del MWG ha estat el 5G, la tecnologia mòbil de cinquena generació, que s'espera que es comenci a desplegar l'any 2020. Serà més ràpida que la fibra òptica, admetrà un gran volum de dades i una latència, o lapse de resposta, de mil·lisegons. Amb aquestes prestacions permetrà ciutats intel·ligents, videojocs de realitat augmentada, domòtica, telecirurgia, o conducció autònoma. S'espera que el 5G revolucioni les telecomunicacions i consolidi l'internet de les coses, a banda de continuar augmentant els beneficis a les empreses de telecomunicacions.

Hi intervenen  Victòria Eugènia, Royole, Albert Cuesta, divulgador i analista de tecnologia, Min Yan, China Mobile, Antonio de Lacy, cirurgià, Hospital Clínic de Barcelona, Fabio Bellicanta, Ooredoo, Natalie Modesto, Ericsson i Pål Frenger, Ericsson. Linköping University.

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, dirigit per Jaume Vilalta, s'emet cada dimecres a les 21.55.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33

Anar al contingut