Dissabte, 19 de gener, a les 23.19

El 33 recorda el poeta, dramaturg i artista Joan Brossa

Dissabte 19 de gener, a les 23.19, el 33 recorda Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) amb el programa "Joan Brossa per Brossa", amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement.

"Joan Brossa per Brossa" és un resum de dos programes que, a finals del 1994, va emetre l'espai "Stròmboli" del Canal 33. Al llarg d'una hora llarga d'entrevista, Joan Brossa obre la porta del seu estudi, conegut pels milers de diaris que empaperaven el terra, i parla pausadament d'ell, del seu món i de la seva obra. Poesia, teatre, màgia o carnaval, tot l'univers del poeta explicat en primera persona: un viatge al món fantàstic de Joan Brossa agafats de la seva mà.

Aquest programa s'emet el 19 de gener coincidint amb el dia en què comença l'Any Joan Brossa. Un any que pretén commemorar el centenari del naixement del poeta. L'Any Joan Brossa serà comissariat per Manel Guerrero i coordinat des de la Fundació Joan Brossa per Judith Barnés. A banda de consolidar la seu de la Fundació com un espai de referència per a la ciutat de Barcelona, l'Any Joan Brossa vol assolir alguns objectius, com aconseguir la reedició de la poesia de Brossa per tal que s'hi pugui accedir fàcilment i es fomenti la lectura i el coneixement del corpus poètic brossià o generar noves mirades a partir de l'obra del poeta per afavorir-ne la representació en l'àmbit del teatre i l'experimentació en el camp de la pràctica artística, tot donant cabuda a noves generacions de creadors.

Fitxa tècnica

Idea i guió: Manuel Guerrero

Direcció: Manuel Huerga

Realització: Toti Rovira

Producció executiva: Arturo Duque

Director de fotografia: Tomàs Pladevall

Música: Carles Santos / J.M.Mestres-Quadreny

tv3.cat/33

Anar al contingut