El 33, iCAT i La Xarxa transmetran conjuntament, per primer cop, els Premis Enderrock

Aquest dijous, 13 de febrer, a les 12.00, Enderrock ha anunciat els tres nominats de cada categoria com a finalistes de la votació popular dels Premis de la Música Catalana. A més, Enderrock ha lliurat avui els premis de reconeixement a la indústria musical a una desena d'agents del sector, entre ells el programa "Mans", amb Quim Rutllant i Ester Plana, l'espai de cultura d'arrel dins "El suplement" de Catalunya Ràdio, que enguany celebra quinze anys i setze temporades.

La XXII edició de la gala musical dels Premis de la Música Catalana se celebrarà el dijous 5 de març, a partir de les 21.00, a l'Auditori de Girona. El 33, iCAT i La Xarxa retransmetran conjuntament per primer cop i en directe aquesta gala. Han donat detalls d'aquesta transmissió: Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Culturals a TV3; Carles Aledo, director d'iCatFM, i Joana Vallès, cap de continguts de La Xarxa.

Avui, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, s'ha fet la lectura pública dels tres artistes finalistes nominats en cadascuna de les quinze categories de la votació popular dels Premis Enderrock 2020 - XXII Premis de la Música Catalana.

A partir d'avui i fins al dia 23 de febrer queda oberta la tercera i última ronda de votació popular, que decidirà els guanyadors, que es donaran a conèixer durant la gala que se celebrarà el dijous 5 de març a l'Auditori de Girona.

El 33, iCAT i La Xarxa retransmetran conjuntament, per primer cop, els Premis Enderrock

A les 21.15 començarà la transmissió de la gala musical dels Premis de la Música Catalana des de l'auditori de Girona a través d'iCat, de les emissores de ràdio associades a La Xarxa i, per streaming, tant per CCMA com per La Xarxa, així com pel web d'Enderrock. Serà una locució única i compartida per tots els mitjans, amb dos locutors: Josep Martín, d'iCat, i Nausicaa Hernández, per part dels canals de La Xarxa.

A partir de les 22.10 començarà la transmissió en directe al 33 i els canals de televisió de La Xarxa. La locució, en off, és la mateixa que es fa per la ràdio, amb Josep Martín i Nausicaa Hernández. Una retransmissió on es podran veure algunes de les actuacions musicals i els lliurament dels premis per votació popular. Els guanyadors se sabran durant la gala.

"Amb aquesta transmissió corregim una anomalia, que és poder emetre en directe els Premis Enderrock. Units podem arribar més lluny!", ha explicat Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Culturals a TV3. "A part de fer-ho en directe pel 33, el dia 8 de març a la nit farem un resum per TV3. I a més fent la transmissió fem patrimoni!", ha afegit.

"iCat ja hi era i ara és una satisfacció poder anar a ràdios i teles públiques alhora per fer una emissió en directe. Crec que és la primera vegada", ha comentat Carles Aledo, director d'iCatFM, i ha explicat que "a més de la transmissió en directe per iCat, farem moltes altres coses, com l'"Estat de Gràcia" i l'"Independents" d'iCat, també des de l'Auditori de Girona".

"Serà una retransmissió única que presentaran conjuntament una presentadora de La Xarxa i un locutor d'iCat", ha explicat Joana Vallès, cap de continguts de La Xarxa, que també s'ha mostrat satisfeta per l'acord entre la Xarxa Audiovisual Local i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

La realització televisiva anirà a càrrec de Televisió de Girona i compta amb l'assessorament d'imatge de TV3. La promoció audiovisual de la transmissió serà única per a La Xarxa i TV3 i la produeix el departament de promoció de TV3.

Com ha explicat el director d'iCatFM una part dels programes de Catalunya Ràdio es faran en directe des de l'auditori de Girona. De 16.00 a 18.00, l'"Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia i de 18.00 a 19.00, l'"Independents" d'iCat.

Tant els informatius de TV3, amb el "TN vespre", i els de Catalunya Ràdio, amb el "Catalunya Nit" i "Catalunya Informació" seguiran la darrera hora del lliurament dels premis.

Reconeixement al programa "Mans"

Durant l'acte s'ha reconegut el programa "Mans", amb Quim Rutllant i Ester Plana, l'espai de cultura d'arrel dins "El suplement" de Catalunya Ràdio, que celebra enguany quinze anys i setze temporades. El festival Guitar BCN (30 anys), l'empresa promotora Alter Sinergies (15 anys) i la plataforma cultural Lapsus (15 anys) també han rebut el reconeixement en aquest acte.

"Vam aconseguir passar de ser un programa de sardanes a un de música popular i d'arrel. Hem de ser capaços de seguir fent aquesta tasca", ha dit Quim Rutllant en rebre el reconeixement.

També s'ha fet lliurament dels Reconeixements a la Indústria, que enguany recauran en els segells discogràfics Gandula (10 anys) i Kasba Music (15 anys), els equipaments musicals de L'Auditori (20 anys) i Liceu (20 anys des de la reobertura), les sales Cafè Slàvia (25 anys) i Jazzman (40 anys).

Oques Grasses, amb cinc nominacions, i Ginestà, Miki Núñez i Rosalia, amb tres, principals finalistes per votació popular

Les cinc nominacions d'Oques Grasses són en les categories de millor disc de pop-rock per Fans del sol, millor cançó de pop-rock i millor videoclip per "In the Night", millor artista i millor directe. Ginestà, Miki Núñez i Rosalia comparteixen tres nominacions: millor disc de cançó d'autor, millor cançó de cançó d'autor i millor artista revelació per Ginestà; millor cançó de pop-rock, millor artista revelació i millor directe per Miki Núñez, i millor artista, millor artista en llengua no catalana i millor videoclip per Rosalia. Amb dos nominacions, apareixen 31 FAM, Cesk Freixas, Manel, Meritxell i Judit Neddermann, Porto Bello i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

En la roda de premsa també s'ha donat a conèixer el Premi Joan Trayter, que homenatja el desaparegut enginyer de so i s'atorga al millor productor i arranjador musical, en aquesta ocasió al músic David Rosell, responsable del so de Txarango, Buhos i Itaca Band. Entre les darreres produccions, destaca "Junteu-vos" (Halley Records, 2019) d'El Diluvi; "La lengua de los pájaros" (Halley Records, 2019), d'Itaca Band, i "L'ull de la tempesta" (Música Global, 2019), de Porto Bello.

Per la seva banda, el Premi Xesco Boix al millor disc per a públic familiar ha recaigut en la seva segona edició a 2PrincesesBarbudes, pel seu treball "La bona vida" (CK Music, 2019). El premi s'ha deliberat amb els vots de professionals i periodistes vinculats al Servei Educatiu de L'Auditori, la revista Cavall Fort, el suplement Ara Criatures, el programa iCat Kids i la revista Enderrock. 

iCat.cat

tv3.cat/33

Anar al contingut