A partir de dilluns, a les 21.55

El 33 estrena "Xoc d'anhels 1918-1939"

Dilluns, a les 21.55, el 33 estrena "Xoc d'anhels 1918-1939", una coproducció internacional de 8 capítols que narra la història real d'homes, dones i nens que van viure el final de la Primera Guerra Mundial amb la il·lusió d'un nou futur més esperançador.

11 de novembre del 1918. Finalment ha acabat la Gran Guerra. Comença una nova era. Enmig del dol, la decepció i les pors neixen nous somnis i esperances, però també un nou odi…

"Xoc d'anhels 1918-1939" narra, durant 8 capítols, la història real d'homes, dones i nens que van viure el final de la Primera Guerra Mundial el 1918 amb la il·lusió d'un nou futur més esperançador. Entre ells, hi ha la jove soldat russa Marina Yurlova, l'actriu polonesa Pola Negri i el mariner alemany Hans Beimler.

A Europa, l'any 1918 marca l'inici d'un viatge a la incertesa. El món està en ruïnes i la pau propicia l'aparició de noves idees, noves esperances i nous projectes de societat. La visió d'una Europa pacífica i democràtica, tanmateix, contrasta d'entrada amb dues utopies més molt poderoses: el comunisme i el feixisme.

És de la guerra d'aquestes tres ideologies, del somni d'un món millor i més just, de què parla aquesta sèrie televisiva, sempre a partir d'històries individuals tretes de diaris personals, cartes i memòries. Els protagonistes donaran vida a la història d'Europa amb totes les seves contradiccions mitjançant els seus somnis i pors, les seves passions i les seves decisions.

Una sèrie creada per Jan Peter i Frédéric Goupil i Jean-Louis Schlesser, i dirigida per Jan Peter i Frédéric Goupil (director també de "Les Revenants").

"Xoc d'anhels 1918-1939" es una coproducció internacional de LOOKSfilm (Gunnar Dedio), Grup IRIS (Nicolas Steil), Les Films d'Ici (Serge Lalou) amb Fortis Imaginatio per a ARTE i SWR, així com NDR, WDR, RBB, ORF, CT, SVT, TVP, Toute l'Histoire, YLE, BBC Alba, Radio Canada, NRK, DR, amb el suport de Film Fund Luxembourg, MDM, MFG, Creative Europe, CNC, la Procirep et l'Angoa, CUS , Région Grand Est, DMPA, SACEM, Sofitvciné & Cofinova. 

Cap. 1: Sobreviure

En Hans no vol morir. El cinquè any de guerra comença per ell, mariner de Cuxhaven, i per molts altres milions de persones en forma de penúria, gana i més batalles sense sentit. A l'altre extrem de món, la Marina, cosaca siberiana, rebutja una petició de matrimoni per seguir fidel al seu compromís amb el tsar. Mentrestant, la Pola Negri mira de fer-se un lloc com a actriu a la meca del cine europeu, Berlín, decidida a no renunciar al seu origen polonès. A França, com a la resta del món, la grip espanyola està causant estralls i aquesta nit d'octubre del 1918 serà decisiva per a la May. Sobreviurà?

tv3.cat/33

Anar al contingut