David Alegret en l'homenatge al gran poeta Carner
David Alegret en l'homenatge al gran poeta Carner
Demà, a les 00.30

El 33 estrena l'homenatge a Josep Carner del Festival de Peralada

Demà, divendres 27 de novembre, quan passi mitja hora de la mitjanit, el 33 estrenarà "Canticel. Un homenatge a Josep Carner, en el 50è aniversari de la seva mort (1884-1970)". L'espectacle, que es va poder veure al Festival Castell de Peralada aquest any, forma part dels actes d'homenatge de l'Any Carner, que commemora la mort del poeta català, ara fa cinquanta anys.

"Canticel. Un homenatge a Josep Carner, en el 50è aniversari de la seva mort (1884-1970)" va tenir lloc el 28 de juliol, a l'Església del Carme, en el marc del Festival de Peralada d'aquest any. Hi van intervenir el tenor David Alegret i el pianista Rubén Fernández Aguirre i es va dedicar a la divulgadora musical Narcisa Toldrà (1924-2020), filla del compositor català Eduard Toldrà, a qui Carner tant va inspirar i de qui enguany també se celebra el 125è aniversari del naixement.

L'espectacle, que forma part dels actes d'homenatge la figura del poeta català, en el cinquantè aniversari de la seva mort, es va poder veure en livestreaming pel web del Festival i va comptar amb un públic presencial molt reduït per mesures Covid-19.

L'espectacle

El tenor David Alegret i el pianista basc Rubén Fernández Aguirre van començar amb les notes de Toldrà i els poemes "Els obercocs i les petites collidores", "El gessamí i la rosa", "Cançó incerta", "Recança" i "Cocorococ".

Seguidament el compositor Albert Guinovart va estrenar "Els Somnis" a partir de tres poemes de Carner. Després d'escoltar el poema "Canticel" amb versions de Massana, Ricard Lamote de Grignon, Toldrà, Rodrigo i Bonet, va arribar la segona estrena de la nit amb "Temps de poeta", d'Alberto García Demestres a partir també de tres poemes del poeta català.

Rubén Fernández Aguirre i David Alegret van continuar el recital amb quatre poemes del cicle "Les quatre estacions" de Miquel Ortega, hereu de Toldrà, de qui es va interpretar "Fa molt fred", "Obsessió lunar", "Tarda d'estiu" i "Angoixa de l'alta nit".

Per acabar, es va interpretar el cicle "Cinc cançons de Joaquim Serra (1907-1957)" a partir de cinc poemes carnerians. De propina, el poema de Carner "Cançó d'un doble amor" d'Alícia de Larrocha (1923-2009) i "Cançó de comiat" del cicle de cançons "A l'Ombra del lledoner", de Toldrà, per acomiadar-se del públic i de la filla del compositor a partir d'un poema de Tomàs Garcés (1901-1993).

Enllaç a la nota de premsa:

tv3.cat/33

Anar al contingut