El 33 estrena les sèries documentals "L'ascensió de la dona" i "Nens de la ruta de la seda"

Demà, 15 de març, el 33 allarga la setmana de les dones i estrena, a les 23.00, "L'ascensió de la dona", i, després, a les 00.38, "Nens de la ruta de la seda"

El 33 estrena demà dos documentals centrats en les persones, i en com aquestes evolucionen segons la cultura i l'època en la qual s'han educat. D'una banda, "L'ascensió de la dona" és una sèrie de quatre documentals, feta per Amanda Foreman, que presenta la història de les dones des de l'alba de la civilització fins a l'època actual. I de l'altra, "Nens de la ruta de la seda" explica com creixen els nens en cinc països diferents.  

"L'ascensió de la dona", demà, a les 23.00, pel 33

"L'ascensió de la dona" mostra que la història de les dones no és una línia recta des de la poma d'Eva fins a la píndola de Margaret Sanger. Al llarg dels últims deu mil anys, ha oscil·lat entre els extrems de la llibertat i l'opressió, la inclusió i l'exclusió. L'estatus de les dones és un baròmetre de la tolerància, la justícia i el caràcter d'una societat. La falta de drets de les dones sol anar de bracet amb un baix nivell econòmic i amb alts nivells de violència. Una reflexió sobre el paper de les dones a la història.

En aquesta sèrie es podrà veure un exemple de dones que van desafiar els arrelats moviments intel·lectuals masculins i les religions de les seves èpoques, creant els seus propis mons, des d'on podia prosperar una perspectiva femenina. Dones que des de dins dels sistemes patriarcals de religió, llei, matrimoni i educació van saber crear els seus propis itineraris al poder.

Es tracta d'una sèrie feta per la BBC2 al Regne Unit, i s'emetrà demà, 15 de març, a les 23.00, pel canal 33.

"Nens de la ruta de la seda", demà, a les 00.38, pel 33

"Nens de la ruta de la seda" és una sèrie de cinc documentals que mostra com creixen els nens en cinc països de l'antiga ruta de la seda. Cada història s'explica des del punt de vista del nen, i tots tenen algun objectiu per superar. La ruta de la seda era una antiga xarxa de rutes comercials que van fomentar la interacció entre occident i orient. Per bé que aquest comerç ja és cosa del passat, la cultura es manté.

Els treballs mostren des de la visió de d'un nen d'onze anys, que té molt clar que vol arribar a ser un contorsionista professional, fins a un de dotze anys, que viu en una granja a les muntanyes del Kirzguizistan, passant pel cas d'un altre nen que ha plegat de l'escola perquè el mestre li pegava, o d'una nena que viu al Nepal i la seva família li ha buscat un marit.

Es tracta d'una producció de Pedersen and Co., juntament amb Toolbox Film.

#SomDones

tv3.cat/33

Anar al contingut