La Terra en bicicleta
La Terra en bicicleta

Dos nous episodis de "La terra en bicicleta: l'extrem nord d'Europa", al 33

Diumenge, 23 de febrer, a les 22.00, el 33 emetrà el tercer i quart episodi de "La terra en bicicleta" una sèrie documental que descobreix, a través d'un viatge en bicicleta, la natura i la cultura de diversos llocs d'arreu del món. En aquesta primera temporada, "L'extrem nord d'Europa", Simon Parker, periodista i escriptor anglès, pedala per la península escandinava en una gran aventura de 3.200 quilòmetres.

"La Terra en bicicleta" és una proposta de periodisme ecològic a baixa velocitat que gaudeix de les aventures d'un viatge de llarga distància a través de territoris salvatges i observa els cicles anuals de la natura amb la calma i la tranquil·litat que proporciona moure's tot pedalant. En aquesta primera temporada de la sèrie, que recorre l'extrem nord d'Europa, Simon Parker s'embarca en una aventura de 3.200 quilòmetres, des del cap Nord fins a la punta més meridional de Suècia, recorrent els fiords noruecs, Lapònia i bona part de la península escandinava dalt de la seva bicicleta. Parker farà, acampada lliure, coneixerà gent del país, observarà la natura i les migracions dels animals i tastarà els productes de temporada i la gastronomia local.

Aquest diumenge, el canal 33 emetrà els dos primers capítols d'aquesta primera entrega de la sèrie documental, que recorre el nord d'Europa.

Sinopsi dels episodis de "La terra en bicicleta: l'extrem nord d'Europa"

Tercer capítol (23 de febrer, a les 22.00)

Prosseguint el seu viatge cap al sud a través dels paisatges fascinants de Suècia, en Simon acampa als vastos i aïllats boscos del país, abans de trobar-se amb dos homes que fa més de 50 anys que pesquen llamprea al mateix riu. En Simon participa després a la Utefest, una fira anual de coneixement del medi natural, abans d'acabar aquest capítol de la seva aventura escandinava a Västmanland, on s'embarca a la recerca de castors salvatges.

Quart capítol (23 de febrer, a les 22.25)

De la mà d'un guia local, en Simon segueix el rastre d'un ant als boscos de la Suècia central. Des d'allà, pedala un bon grapat més de quilòmetres extenuants per acabar dormint sota les estrelles emparat per l'"Allemansrätten", el dret de tothom d'acampar a tot arreu. Coneix una especialista en bolets, i continua cap a les illes Väder, on una parella d'apicultors entusiastes s'encarreguen de la preservació d'una espècie d'abella amenaçada d'extinció.

tv3.cat/documentals
Anar al contingut