Diumenge, a les 22.00

El 33 estrena la sèrie documental "La terra en bicicleta: l'extrem nord d'Europa"

Aquest diumenge, 16 de febrer, a les 22.00, s'estrena al 33 "La terra en bicicleta" una sèrie documental que descobreix, a través d'un viatge en bicicleta, la natura i la cultura de diversos llocs d'arreu del món. En la primera temporada, "L'extrem nord d'Europa", Simon Parker, periodista i escriptor anglès, pedalarà per la península escandinava en una gran aventura de 3.200 quilòmetres.
La Terra en bicicleta
La Terra en bicicleta

"La Terra en bicicleta" és una proposta de periodisme ecològic a baixa velocitat que gaudeix de les aventures d'un viatge de llarga distància a través de territoris salvatges i observa els cicles anuals de la natura amb la calma i la tranquil·litat que proporciona moure's tot pedalant. En aquesta primera temporada de la sèrie, que recorre l'extrem nord d'Europa, Simon Parker s'embarca en una aventura de 3.200 quilòmetres, des del cap Nord fins a la punta més meridional de Suècia, recorrent els fiords noruecs, Lapònia i bona part de la península escandinava dalt de la seva bicicleta. Parker farà, acampada lliure, coneixerà gent del país, observarà la natura i les migracions dels animals i tastarà els productes de temporada i la gastronomia local.

Aquest diumenge, el canal 33 emetrà els dos primers capítols d'aquesta primera entrega de la sèrie documental, que recorre el nord d'Europa.

Sinopsi dels episodis de "La terra en bicicleta: l'extrem nord d'Europa"

Primer capítol (16 de febrer, a les 20.00)

En Simon comença el seu recorregut per l'extrem nord d'Europa al cap Nord, al capdamunt de la península escandinava. Ajuda un pescador a hissar xarxes plenes de crancs de Kamtxatka a l'oceà Àrtic, dorm a la barquera d'uns noruecs hospitalaris i descobreix com es pot fer vodka i cervesa amb algues. A través dels fantàstics paisatges del nord de Noruega, en Simon lluita contra les inclemències del temps abans de passar a Suècia.

Segon capítol (16 de febrer, a les 22.25)

A la Lapònia sueca, amb l'ajuda d'un guia sami, en Simon contempla una de les primeres aurores boreals de la temporada. Sota un cel màgic, parlen de la natura tot fent un cafè... amb formatge! Una experta en productes silvestres li explica com s'aprofiten les fruites del bosc, i en cullen i en fan conserva plegats. Després de recórrer en bicicleta els vastos paratges de la regió, en Simon coneix un naturalista especialitzat en ossos i ants.

tv3.cat/documentals