Imatge de la sèrie documental "Forjant el futur"
Imatge de la sèrie documental "Forjant el futur"
DIMECRES, A LES 23.15

El 33 estrena "Forjant el futur", una sèrie documental sobre els avenços científics més actuals

Demà, a les 23.15, el 33 estrena "Forjant el futur", una sèrie documental de sis capítols que se centra en les disciplines científiques més modernes, com l'enginyeria genètica o la intel·ligència artificial. La sèrie ofereix perspectives úniques, en primera persona, dels científics més respectats en aquests àmbits que, amb les seves investigacions i avenços, ajuden a crear un futur millor per a tothom.

El primer capítol de "Forjant el futur" se centra en el microbioma, la població de microbis que viuen al cos humà, i especialment als intestins. El microbioma té una importància cabdal en la salut, pels seus efectes sobre la digestió, el metabolisme, el sistema immunitari i, fins i tot, l'estat mental. El control de la diversitat i la salut del microbioma podria ser una eina molt potent per prevenir i tractar en un futur pròxim malalties de tota mena, des de l'obesitat i la diabetis fins al càncer, passant per la depressió i l'ansietat.

"Forjant el futur"

Aquesta sèrie documental de sis capítols se centra en les disciplines de la ciència actual. Així, cada un dels episodis fa una immersió profunda ens sis temes científics d'actualitat: la intel·ligència artificial, l'assoliment de la immortalitat, com viure de la terra, l'enginyeria genètica, la tecnologia cyborg i la creació d'un món lliure de malalties a partir del microbioma humà.

En mostrar com funcionen les tecnologies més avantguardistes en aquests camps, la sèrie revela l'impacte que tindran sobre la humanitat i el planeta, ajudant a crear un futur millor per a tothom.

Cada capítol té la participació de científics i tècnics que treballen a les instal·lacions més avançades del món, incloses les d'institucions d'elit com la Universitat de Harvard, el MIT i la Universitat Colúmbia. Per superar alguns dels grans desafiaments científics actuals, tots ells utilitzen tecnologies d'última generació, com per exemple l'edició de gens per combatre trastorns genètics, la intel·ligència artificial per desenvolupar consciència robòtica, tractaments per revertir l'envelliment o, fins i tot, la telepatia assistida per ordinador, que permet controlar el cos d'una altra persona.

tv3.cat/33

Anar al contingut