El 33 estrena "Concerts confinats", amb Cesk Freixas, El Petit de Cal Eril i Clarence Bekker com a primers protagonistes

Aquest diumenge, 5 d'abril, a les 21.55, el 33 estrena l'espai "Concerts confinats", que mostrarà la música que fan els artistes des de casa durant aquests dies de confinament. En aquesta primera entrega del programa, els protagonistes seran els músics Cesk Freixas, El Petit de Cal Eril i Clarence Bekker.

La crisi del coronavirus ha reclòs tothom a casa, tret dels serveis essencials. Els músics no en són una excepció i des del confinament han fet mostra del seu talent, de la seva solidaritat i de la seva voluntat de seguir al peu del canó. Per això, estan oferint cada dia, generosament, cançons per mantenir l'esperança, cançons originades arran d'aquesta situació, cançons del seu repertori o del repertori d'altres artistes molt populars. Ho han fet peça per peça o en concerts sencers que han penjat a les xarxes socials.

El 33 vol portar als espectadors aquest treball i donar visibilitat als músics aquests dies de confinament. "Concerts confinats", que s'estrena diumenge, serà una primera mostra, però, ben aviat, el 33 encetarà un cicle de concerts enregistrats abans del confinament, que han cedit gratuïtament molts artistes del país mentre duri aquest temps crític. L'oferta musical es completarà amb l'emissió d'altres concerts enregistrats  per TV3 els últims anys. Tota aquesta programació musical s'oferirà gràcies a l'acord amb l'Acadèmia Catalana de la Música, que permetrà oferir als espectadors concerts de tota mena i de tots els gèneres, fins que s'acabi l'estat d'alarma a causa de la pandèmia del coronavirus i acabi el confinament a casa.

 

Cesk Freixas, El Petit de Cal Eril i Clarence Bekker, en el primer capítol de "Concerts confinats"

Diumenge, en el nou espai "Concerts confinats" es podran veure tres concerts creats de tres maneres diferents des del confinament, amb Cesk Freixas, El Petit de Cal Eril i Clarence Bekker com a protagonistes.

El primer concert és un recull de 16 cançons diferents que ha penjat el cantautor Cesk Freixas a través del seu canal de YouTube. Són 16 cançons que van des de temes propis fins a cançons que han esdevingut himnes com "Bella Ciao", o infantils com "Puff, el drac màgic", passant per temes de Lluís Llach o Sau, per posar alguns exemples. Són cançons que el Cesk ha enregistrat des de diversos racons de casa seva.

A continuació, es podrà veure el concert en confinament d'El Petit de Cal Eril, amb cinc músics tocant junts des de cinc llocs diferents. El Petit de Cal Eril ha desafiat la teoria de la relativitat i altres premisses còsmiques oferint un concert metafísic des de cinc llocs diferents a la vegada, sumant les actuacions dels seus cinc membres confinats en cinc espais llunyans. Aquest concert es va emetre en directe dins del Cuarentena Fest, i inclou noves interpretacions de quatre temes emblemàtics del nou disc "Energia fosca", a més de dos clàssics del grup com "El plor" i "Amb tot".

Finalment, el tercer concert és d'un artista internacional, l'holandès Clarence Bekker, resident des de fa temps a Barcelona. El 28 de març va enregistrar des del seu confinament domèstic "Live From Barcelona", que ja ha tingut 45.000 visualitzacions d'arreu del món.

 

tv3.cat/33

Anar al contingut