La selva més gran del món és la protagonista del documental

El 33 estrena "Amèrica del Sud: La ruta dels extrems", un documental sobre la selva i el riu més grans del món 

Aquest diumenge 28 de maig, a les 23.29, el 33 estrenarà "Amèrica del Sud: La ruta dels extrems", amb un capítol sobre la selva més gran del món, l'Amazònia. I a continuació, a les 00.21, l'episodi sobre el riu més cabalós de tot el planeta, l'Amazones. 

América del Sud és un continent ple d'accidents geogràfics extrems. El documental en fa un repàs dels principals, com ara la selva més extensa del món, l'Amazònia, i el riu que porta més aigua de tot el planeta, l'Amazones. 

"La selva" 

La selva de l'Amazònia és la més gran del món. Hi viuen gairebé la meitat de les espècies del planeta. És considerada el pulmó del planeta Terra, però l'home ja n'ha destruït gairebé la cinquena part. El documental dona veu a les persones que la valoren i la protegeixen, com els habitants del poble zàpara, a l'Equador; a més,  arribarà fins a l'anomenada Selva dels Núvols, al nord del Perú i, finalment, s'endinsarà a la conca de l'Amazones, per la frontera entre el Brasil i Bolívia. 

"L'Amazones" 

L'Amazones és el riu més cabalós del món i transporta gairebé la cinquena part de l'aigua dolça del planeta. El documental l'explora a través del Brasil, des de la regió de Manaus, on es troben les aigües de la selva i les dels Andes, fins a l'illa de Marajó, a l'estuari. Al llarg dels seus meandres i afluents, s'endinsa fins a la gran ciutat colonial de Belém, on s'incidirà en la gran diversitat de cultures que aplega. 

Anar al contingut