"L'aire que respirem", el primer dels tres documentals de demà, en la nit temàtica del 33.
"L'aire que respirem", el primer dels tres documentals de demà, en la nit temàtica del 33.
Demà, a les 22.45

El 33 emet tres documentals sobre l'escalfament global

Demà, dimecres 11 de desembre, a les 22.45, el 33 emetrà els documentals "L'aire que respirem", "Millorar l'aire que respirem" i "L'home que va aturar el desert". Tres documentals dedicats a l'escalfament global. En una emissió contínua, i després d'un "Quèquicom" dedicat també a aquest tema, la cadena dedicarà tota la jornada a la crisi climàtica.

"L'aire que respirem", a les 22.45

Partint del fet, àmpliament documentat científicament, que el trànsit provoca més morts per contaminació atmosfèrica que per accidents, aquest documental destapa dades desconegudes per a la majoria de ciutadans, com, per exemple, que a l'Àrea Metropolitana de Barcelona hi ha 3.500 morts l'any a causa de la contaminació atmosfèrica; un fenomen que, a més, potencia l'escalfament global. Aquest treball s'aproximarà al tema amb dos especialistes de prestigi internacional: Jordi Sunyer, cap del programa de Salut Infantil d'ISGlobal, i Xavier Querol, investigador de l'Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua-CSIC.

"Millorar l'aire que respirem", a les 23.25

Aquest segon documental, que complementa l'anterior, se centra en els efectes de la contaminació atmosfèrica en la salut i en quins són els principals contaminants. Què han fet les ciutats més avançades per millorar la qualitat de l'aire? Aquí, què fem? Quant temps cal per millorar la qualitat de l'aire? Què han fet Estocolm, Berlín, Londres, Milà, Los Angeles, Xangai o Pontevedra? El documental s'aproxima al tema amb: J. Sunyer, d'ISGlobal; X. Querol, d'IDAEA-CSIC; M. Anxo Fernández Lores, alcalde de Pontevedra; O. Margalef, de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire; i R. Riol, de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, entre d'altres.

"L'home que va aturar el desert", a les 00.12

A Burkina Faso, el ràpid progrés de la desertificació de la zona del Sahel ha causat sequeres i pèrdua de collites durant molts anys, i ha provocat onades de fam. Aquest fet va desencadenar un èxode massiu de la població al voltant dels anys 80. Ara bé, gràcies a l'enginyós desenvolupament de tècniques agrícoles antigues per part del pagès Yacouba Sawadogo, s'ha aconseguit recuperar la terra degradada i, amb la proliferació dels conreus, moltes famílies han pogut tornar a casa. Dirigit per Mark Dodd, és una producció de 1080 films.

tv3.cat/33

Anar al contingut