Jordi Fàbregas, el prestigi de la música folk
Jordi Fàbregas Canadell, al programa "La sonora"
Divendres, a les 22.10

El 33 emet l'homenatge de "La sonora" a Jordi Fàbregas, en record del músic i activista cultural, ànima del Tradicionàrius

Avui, divendres, a partir de les 22.10, el 33 recupera el programa "La sonora" dedicat a Jordi Fàbregas i Canadell, que ha mort als 69 anys. El músic, compositor i activista cultural és un referent imprescindible del món de la música d'arrel i la cultura popular, distingit recentment amb la Creu de Sant Jordi 2020.

En aquest capítol de "La sonora", el programa sobre les músiques i danses d'arrel i d'arreu del 33, el reporter Pau Benavent va anar fins a la població bagenca de Sallent per trobar els orígens de la passió de Jordi Fàbregas per la música i la cultura.

Músic, cantant, compositor i promotor, ànima del Centre Artesà Tradicionàrius i del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, el programa mostra la sensibilitat, capacitat d'entrega i passió per la lectura d'un artista de cap a peus. Així el descriuen els músics i amics de Sallent que van viure amb ell el naixement del grup Coses, durant el programa, emès el novembre del 2014.

Jordi Fàbregas va ser una veu compromesa amb la música d'arrel, la cultura i el país, un activista implicat en nombrosos projectes musicals i un especialista de la música folk. Va dedicar la vida a recuperar-la, a donar-la a conèixer i a donar suport a les noves propostes de músics joves, des de l'Artesà de Gràcia i el Festival Tradicionàrius, i també des dels grups Coses, La Murga, Primera Nota i El Pont d'Arcalís, entre altres.

A més de rebre la Creu de Sant Jordi el 2020, també havia estat reconegut amb el Premi Nacional de Música el 1991, el Premi Nacional de Cultura Popular el 1995 i la Medalla d'Or de Barcelona el 2006.

 

tv3.cat/33

 

tv3.cat/la-sonora

facebook.com/laSonora33

twitter.com/lasonora33

Anar al contingut