Una imatge del documental "Trapezi. Art, espectacle i vida".
Una imatge del documental "Trapezi. Art, espectacle i vida".
Dimarts, a les 22.15

El 33 emet el documental "Trapezi. Art, espectacle i vida" per commemorar els 25 anys de la fira del circ de Reus 

Demà, dimarts, a les 22.15, el 33 estrenarà a la televisió un documental que commemora els 25 anys de la Fira Trapezi de Reus: "Trapezi. Art, espectacle i vida", dirigit per Teresa Turiera i Erol Ileri. Serà just abans de la inauguració de la 26a edició d'aquest certamen, que s'ha convertit en el punt de trobada del millor talent del circ contemporani a Catalunya. 

Un any més, la ciutat de Reus es tornarà a convertir en un espai escènic únic per als amants del circ, amb una nova edició de la fira Trapezi, que entre els dies 11 i 15 de maig celebra la tornada a la normalitat apostant pel talent i per les estrenes mundials més esperades. Professionals, programadors i públic es donaran cita en aquest escenari, on es trobaran les millors propostes de circ català i internacional, amb  artistes de renom com Barcode Circus Company, Les P'tits Bras i la companyia Yldor Llach, que presentarà la coproducció del Trapezi 2022. 

Com a preludi de la fira, el 33 estrenarà el documental "Trapezi. Art, espectacle i vida", amb la direcció de Teresa Turiera i Erol Ileri, que mostra els espectacles, les tècniques, la creació i el llenguatge amb el qual aquest certamen ha anat creant un nou imaginari sobre el món del circ. Referent entre els festivals europeus d'aquesta matèria, la Fira del Circ de Catalunya Trapezi Reus ha rebut guardons com el Premi Nacional de Circ del Ministeri de Cultura i el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat. 

A partir d'un recull d'entrevistes a diversos artistes, material d'arxiu i rodatges dels espectacles més populars viscuts als carrers i places de Reus durant més de dues dècades, "Trapezi. Art, espectacle i vida" acostarà els espectadors a la feina que es fa entre bambolines i descobrirà com es generen les noves creacions del circ contemporani.  

El documental "Trapezi. Art, espectacle i vida" és una producció de Bonobo Films, coproduïda per l'Institut Municipal Reus Cultura, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura Generalitat de Catalunya.  

 

Anar al contingut