"Art i part"
"Art i part"
DIJOUS, A LES 22.55

El 33 emet "Art i part", un documental sobre el programa de creació artística comunitària

Demà el 33 emetrà "Art i part", de Raimon Fransoy i Xavier Puig, a les 22.55, un documental que recull una iniciativa de creació artística comunitària que es va celebrar durant l'any passat en diversos barris de Barcelona

El documental "Art i part", ideat i dirigit per Raimon Fransoy i Xavier Puig, repassa el procés de creació que veïns i artistes van viure en tres dels cinc barris que van protagonitzar la primera edició del projecte "ART i PART": el Poblenou, Sant Andreu i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

En la creació comunitària al "Poblenou Encreuaments" hi van participar usuaris de la Fundació Joia, entitat que es dedica a reivindicar i inserir laboralment persones amb trastorns de salut mental. L'espectacle és una creació col·laborativa amb La Escocesa, Hangar i la companyia Els Malnascuts i el Centre Cívic Can Felipa.

Els veïns i veïnes de Sant Andreu van poder participar a "Sant Andreu, crònica del no temps: una reivindicació surrealista", un espectacle en què van participar els artistes residents Pony Ganador, Pedra, Amir Gazit Studio i Mariona Naudin.

Al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, "ART i PART" va treballar en col·laboració amb el Centre de Dones Francesca Bonnemaison, l'Antic Teatre, Sindillar,  TUDANZAS i Mescladís, en Rebomboris, un muntatge sobre les xarxes de cures al barri.

La primera edició d'"ART i PART" es va viure també als barris del Raval i La Marina i aquest any, la segona edició del projecte se celebrarà al Poble-Sec, el Gòtic i el Besòs.

El projecte de creació artística comunitària "ART i PART" es du a terme a dins del marc del programa Barcelona Districte Cultural de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

tv3.cat/documentals

Anar al contingut