Paco Cabanes, el Genovès
Paco Cabanes, el Genovès
Avui, a les 22.15

El 33 canvia la programació amb motiu de la mort del pilotari valencià Paco Cabanes

Avui, dilluns, a partir de les 22.15, el 33 canvia la programació arran de la mort, dissabte, als 66 anys, de Paco Cabanes, el Genovès, figura llegendària de la pilota valenciana.

A les 22.15, s'emetrà el segon capítol de la sèrie "Consins germans", "Cavallers, va de bo", en què hi intervé Paco Cabanes.

Després, a les 22.50 i en la sessió doble habitual de la sèrie, l'emissió es reprendrà amb el capítol programat (11), "Cosins germans".

"Cavallers, va de bo"

La pilota valenciana és l'esport autòcton del País Valencià. El Ferran Torrent i l'Empar Moliner, conductors del programa, coneixeran una llegenda d'aquest esport, Paco Cabanes, més conegut pel seu sobrenom, el Genovès. El Genovés els impartirà un classe pràctica de pilota. Després tots tres marxaran a Bellreguard per assistir a una partida professional de 'Raspall'. Com mana la tradició es jugaran els diners en les travesses. Tot i aquesta atapeïda agenda, l'Empar i el Ferran encara trauran temps per endrapar-se un arròs al forn a Xàtiva, en companyia del "cantaor" Pep Gimeno, "el Botifarra".

Per igualar la proposta valenciana, l'Empar du el Ferran a Ribes de Freser, al cor de la comarca del Ripollès.  El primer diumenge de setembre se celebra el concurs d'habilitat de gossos d'atura més antic i famós de Catalunya.  L'Empar i el Ferran s'endinsaran en l'organització. Començaran el dia menjant xulles de xai en l'esmorzar de germanor previ a la competició. Amb la panxa plena donaran suport a tots els pastors. Però Empar té preparada una altra sorpresa per al Ferran. Li torna l'envit del Pep, "el Botifarra", i li presenta l'acordionista i divulgador del folklore popular Artur Blasco.

tv3.cat/33

Anar al contingut