"30 minuts", Premi al Millor Format de la categoria d'Informatius al Zoom Festival 2019
"30 minuts", Premi al Millor Format de la categoria d'Informatius al Zoom Festival 2019

El "30 minuts" i Mari Pau Huguet, premiats en la 17a edició del Festival Zoom de Continguts Audiovisuals de Catalunya

El programa de TV3 "30 minuts" ha rebut el premi al millor format de la categoria d'informatius, i la periodista Mari Pau Huguet, el Premi d'Honor a la trajectòria, en la gala de cloenda dels Premis Zoom, que es va celebrar dissabte a les 22.00 al Teatre Municipal Ateneu d'Igualada

El festival Zoom va entregar dissabte els premis d'aquesta edició en la gala de cloenda, que va començar a les 22.00.

El Premi al Millor Format de la categoria d'Informatius va ser per al programa "30 minuts", un dels espais més veterans de TV3 que, segons el jurat, acumula audiències "a vegades similars a les d'un partit de la Champions" i que, en aquest temps, "ha mostrat l'actualitat amb reportatges que a part d'informació aporten reflexió".

La presentadora Mari Pau Huguet va rebre un homenatge amb el Premi d'Honor de Zoom Festival. Un guardó que va rebre per la seva dilatada trajectòria a televisió, acumulant el rècord d'hores de televisió en directe. Huguet va recollir el premi de la mà de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. Mari Pau Huguet es va iniciar l'any 1983 en el periodisme com a locutora del programa "Terraferma" de la Cadena 13. S'incorpora a TV3 un 25 d'abril de 1986, amb només 22 anys. En les més de dues dècades en què ha sortit per pantalla ha acumulat el rècord de ser la presentadora amb més hores de televisió en directe.

La presentadora ha passat per programes com "Bon dia, Catalunya", "Com a casa", "L'hora de Mari Pau Huguet", "En directe Mari Pau", "Bojos pel ball", "Crònica d'avui", "Connexions", "Dies de tele", "Zona de ball", "En directe" i "Tvist"; i també ha participat en nombroses transmissions com les Cavalcades de Reis, les Festes de la Mercè, les campanades i Caps d'Any, entre altres. Des del 2012 fins a l'actualitat està al servei del Defensor de l'Audiència de Televisió de Catalunya.

A més, el dimarts dia 26 de novembre, a les 20.00, a l'acte d'inauguració del Zoom Festival es va estrenar la pel·lícula "Èxode", de Román Parrado i coproduïda per TV3, una història que situa l'espectador a l'Espanya de finals de 1938, quan, després de la derrota de l'exèrcit republicà a la Batalla de l'Ebre, la població civil republicana comença una fugida massiva cap a França. Enmig d'aquest context, la història d'amor del Guillem i la Maria, que formen part del gairebé mig milió de persones que van fugir cap a França per esquivar la repressió franquista.

"Èxode" és una producció de Set Màgic Audiovisual en coproducció amb TV3 i la col·laboració d'Aragó Televisió, l'ICEC, MHM EBRO 1938 i el CECAAC, protagonitzada per Marcel Borràs, Roser Tapias i Joan Amargós.

El festival

El Zoom Festival va néixer a Igualada l'any 2003 com a aparador de les pel·lícules realitzades per a la televisió, un gènere poc valorat a principis del 2000. El salt qualitatiu de les sèries i les minisèries i el fort augment d'espectadors, sobretot per la influència de la producció americana, ha revaloritzat aquest gènere fins a arribar al nivell de la bona cinematografia. Al llarg dels seus 17 anys de vida, el Festival Zoom ha viscut aquest gran canvi i ha evolucionat a mesura que ho ha fet el sector de la ficció televisiva. El Zoom va ser el primer festival de l'estat espanyol que va apostar pel cinema per a la petita pantalla. Actualment s'ha convertit en un festival de prestigi per a la indústria i en una cita indispensable per als amants de la ficció.

El festival és una iniciativa organitzada per l'Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, la Diputació de Barcelona i el Departament Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut