El #18Sona9 presenta l'agenda de concerts dels dotze grups semifinalistes del concurs

A partir de dijous, 30 d'agost, es faran les semifinals del concurs de grups emergents Sona9, organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio, iCat i TV3, amb el suport dels governs català, valencià i balear i la Fundació SGAE, el patrocini d'Estrella Damm i la participació de les Cases de Música i la Fundació Verkami. Els concerts es faran a l'Acústica de Figueres, les Festes de Santa Tecla a Tarragona, el Mercat de Música Viva de Vic i al BAM de Barcelona.

Els grups seleccionats pel jurat són L'Home Invent (Montcada i Reixac), Maravint (Barcelona), Menut (Móra d'Ebre), Monxos (Pollença), Novembre Elèctric (Algemesí), Pubilles Ninja (Sant Cugat del Vallès) i Sandra Bautista (Martorelles). Les votacions del públic han classificat els grups Cabot (Marratxí), L'Home Brut (Beneixida), Plou (Barcelona), Ushanka (Barcelona) i Va! (Barcelona).

Els dotze grups i cantants classificats per a les semifinals de la 18a edició del concurs Sona9 han estat Cabot (pop-rock, Marratxí), L'Home Brut (pop-rock, Beneixida), Plou (pop-folk, Barcelona), Ushanka (pop-folk, Barcelona) i Va! (pop-rock, Barcelona) –escollits per votació popular als concerts preliminars–, a més de L'Home Invent (pop d'autor, Montcada i Reixac), Maravint (pop, Barcelona), Menut (cançó-folk, Móra d'Ebre), Monxos (pop progressiu, Pollença), Novembre Elèctric (pop-rock, Algemesí), Pubilles Ninja (folk-rock, Sant Cugat del Vallès) i Sandra Bautista (cançó d'autor, Martorelles) –elegits pel jurat del certamen–.

Els dotze semifinalistes actuaran als concerts que se celebraran al Festival Acústica de Figueres (30 d'agost), les Festes de Santa Tecla de Tarragona (14 de setembre), el Mercat de Música Viva de Vic (15 de setembre) i el festival BAM (21 de setembre) a les Festes de la Mercè de Barcelona. A Figueres i Vic també presentarà el seu nou disc el darrer guanyador del Sona9, Senyor Oca, "Cant de pagès" (RHRN, 2018). 

Tots aquests artistes hauran de presentar en directe, a part del seu repertori, una versió en català d'un tema i hauran de musicar un poema. De les quatre semifinals en directe, el jurat escollirà els cinc grups que passaran a la cinquena fase del concurs, última cita prèvia a la final del Sona9 del 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El concurs de grups emergents Sona9 està organitzat per Enderrock, TV3 i Catalunya Ràdio i iCat, amb el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat, la col·laboració de la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm. A més, també hi participen la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears, les Cases de la Música i la Fundació Verkami.


Agenda de concerts #18Sona9

Dijous 30 d'agost. Festival Acústica. Plaça de Catalunya, Figueres          

18.30 > Sandra Bautista /  19.15 > Maravint / 20.00 > Plou

Divendres 14 de setembre. Festes de Santa Tecla. Capsa de Música, Tarragona

20.00 > Va!  / 20.45 > L'Home Brut / 21.30 > Menut

Dissabte 15 de setembre. Mercat de Música Viva. Plaça dels Màrtirs, Vic

18.00 > Ushanka  / 18.45 > Monxos / 19.30 > Novembre Elèctric

Divendres 21 de setembre. BAM. Plaça de Joan Coromines, Barcelona

18.30 > Cabot  / 19.15 > L'Home Invent / 20.00 > Pubilles Ninja

 

sona9.cat

tv3.cat

catradio.cat

 

Anar al contingut