Umar Ousman, a "Signes dels temps"
Ousman Umar, a "Signes dels temps"
DIUMENGE, A LES 11.50

Educar per tenir un futur sense emigrar, a "Signes dels temps"

Diumenge, a les 11.50, "Signes dels temps", presentat i dirigit per Montserrat Esteve, entrevista Oumar Ousman, fundador de l'ONG NASCO Feeding Minds, que promou l'educació dels infants en els països d'origen per evitar que es converteixin en futurs immigrants.

Al programa d'aquest diumenge, Montserrat Esteve conversa amb Oumar Ousman, un jove ghanès amb un concepte revolucionari de la cooperació. Ousman considera que és fonamental "alimentar ments" i promoure l'educació dels infants. A través de la seva ONG, NASCO Feeding Minds, fundada el 2012, milers d'infants de les escoles rurals de Ghana estudien en aules informàtiques. "L'objectiu és evitar que es converteixin en immigrants del futur per la falta d'oportunitats. El que cal és aportar solucions al problema de la immigració des del país d'origen", afirma.

El testimoni de l'Ousman és impactant. Als 13 anys va marxar de casa a la recerca del país dels blancs. Va travessar a peu el desert del Sàhara i després el mar en pastera, on va perdre el seu amic Musa. El 2017 va arribar a Barcelona, i durant uns mesos va viure al carrer. Una família catalana el va acollir a casa. A partir d'aquí va començar a estudiar i a treballar. Amb el seu sou de mecànic de bicicletes va comprar els primers 45 ordinadors per a infants ghanesos. El 2012 va fundar l'ONG NASCO Feeding Minds per canviar el paradigma de l'ajuda humanitària.

Oumar Ousman acaba de publicar el llibre "Des del país dels blancs". El seu projecte solidari és valorat arreu, fins i tot el papa Francesc el va rebre al Vaticà, i li ha valgut la concessió del Premi Fundació Princesa de Girona Social 2021.

El programa

"Signes dels temps", un dels programes més veterans de TV3, amb 34 anys en antena, es presenta ara amb un format nou. Està dirigit i presentat per la periodista Montserrat Esteve, amb Agustí Vila com a realitzador i Imma Segarra com a productora, Joan Grané d'ajudant de realització, Montse Solanich a la producció, Eulàlia Tort al guió i Àngels Serres a la documentació. El programa vol ser un espai obert i pròxim sobre l'actualitat de l'Església, amb protagonistes d'aquí i d'arreu del món que treballen per defensar els drets humans, la cultura de la pau i la no-violència, l'espiritualitat i la sostenibilitat del planeta.

El programa combinarà entrevistes i reportatges per crear un espai que posarà en valor el sentit de la vida religiosa en una societat cada cop més secularitzada i obrirà una finestra a l'ecumenisme i al diàleg interreligiós.  

tv3.cat/signesdelstemps
facebook.com/signesdelstemps
twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut