Antonia Peña puja "Al cotxe!", amb Eloi Vila.
Antonia Peña puja "Al cotxe!", amb Eloi Vila.
A partir de dijous que ve

Edicions especials d'"Al cotxe!", amb Eloi Vila, dedicades a persones afectades per la Covid-19

A partir de la setmana que ve, "Al cotxe!" emetrà una sèrie de capítols especials al voltant de la Covid-19. Aquests programes es dedicaran a persones que s'han vist greument afectades per la pandèmia de coronavirus, tant des del punt de vista de la salut com des del punt de vista econòmic, perquè estan en primera línia o perquè perilla el seu futur.

El dijous 28 de gener, a les 23.40, TV3 oferirà el primer capítol d'aquesta sèrie d'especials sobre la Covid-19, en què Eloi Vila conversarà amb persones que es troben en una greu situació econòmica pel tancament del negoci a causa de la pandèmia.

Després del programa "Persona infiltrada", en el capítol 104 d'"Al cotxe!", Eloi Vila entrevistarà quatre persones a qui el tancament del negoci els ha deixat a la vora de la fallida econòmica per conèixer les seves històries i saber com encaren el futur.

 

Ivan Escolà: "Tenia 6 botigues de ceràmica al casc antic de Barcelona. Ara en tinc tres de tancades definitivament i tres més, temporalment"

Ivan Escolà es troba en una situació límit. Les botigues que li queden, si no estan tancades per les restriccions governamentals, gairebé no facturen, però ell ha de continuar pagant-ne les despeses. Durant el trajecte, explica a Eloi Vila que porta deu mesos negociant amb tothom per allargar els pagaments i assegura que els llogaters, els proveïdors o els treballadors són els que més l'han ajudat. En canvi, diu que cap entitat bancària ni cap administració ha respost a les seves demandes.

Casat i amb tres fills, Escolà també parla de com afronta emocionalment aquesta situació i es mostra optimista de cara al futur: "No tinc cap dubte que me'n sortiré, però hauré de picar molta pedra".

 

Jaume Vila: "Des de fa 17 anys tinc una empresa de turisme actiu a Camprodon i portem molts mesos sense treballar. Hem perdut un 75% de la facturació"

Si a la primavera no pot tornar a engegar, Jaume Vila es planteja buscar una altra feina per no haver de tancar l'empresa definitivament. Puja "Al cotxe!" amb Eloi Vila i fan un volt per l'estació d'esquí de Vallter 2000, on només hi ha dues persones esquiant, ja que, amb les restriccions municipals, només hi poden anar els veïns de Setcases.

Durant el trajecte explica que el que li dona força per continuar és el convenciment que no hi ha res que duri sempre, ni el més dolent: "Concentrem-nos en el present, formem-nos, sobrevivim, busquem alternatives i veurem dia a dia què passa. Aquesta Covid ens ha de sevir per veure què hem fet malament fins ara i adonar-nos que, com més siguem agafats de la mà, més potents serem".

 

Antonia Peña: "Tenim un bar musical al centre de Sabadell que és el que sosté la família. Portem deu mesos tancats i sense ingressos"

Antonia Peña puja "Al cotxe!" i explica que, tot i que en els 12 anys que fa que té el bar musical n'ha passat de tots colors, mai s'hauria pensat que hauria d'afrontar una situació com l'actual. No té ingressos, s'ha gastat tots els estalvis per viure i per pagar les despeses del bar i necessita que els ajudi la seva mare. Aquest Nadal no ha pogut fer regals als seus tres fills. La filla gran ha acabat un doble grau universitari i, tot i que sap que haurà de triar el màster més barat, no sap com el pagaran.

Aquesta situació li ha afectat la salut física i mental i no sap si es recuperarà. Diu que aguantarà pels fills: "Soc una persona que avui dic que no puc més, ploro i m'enfonso i, demà, busco alguna cosa que m'animi i torno a començar".

 

Ariadna Sànchez: "Tinc un bar restaurant a Ripoll que he hagut de tancar"

El confinament municipal i les actuals restriccions horàries de la restauració han estat la causa del tancament del bar restaurant de cuina veneçolana que Ariadna Sànchez té a Ripoll. Durant el trajecte, explica que en el primer confinament van poder mantenir-se oberts perquè la gent estava més conscienciada amb la necessitat de consumir per ajudar el comerç local, però diu que ara veu que hi ha més por i més necessitat d'estalviar.

Creu que podrà resistir fins a la primavera o principis d'estiu, però està molt desanimada perquè només veu despeses i cap benefici. També té una botiga de fotografia que no sap si podrà mantenir oberta perquè ja no factura prou i es comença a plantejar buscar una altra feina i traspassar-la: "Només ens en sortirem si ens donem suport els uns als altres".

 

tv3.cat/alcotxe
twitter.com/alcotxetv3
spotify.com/alcotxetv3

#AlCotxeTV3

Anar al contingut