Dues coproduccions de 3Cat inauguraran i clausuraran la 10a edició del Serielizados Fest: "Això no és Suècia" i "Roni"

"Això no és Suècia", una idea original d'Aina Clotet i Sergi Cameron, serà l'encarregada d'inaugurar el certamen amb una projecció el dimarts 17 d'octubre, a les 19.30, al cinema Phenomena de Barcelona. També inaugurà l'edició de Madrid, amb una projecció el dia 24 a les 19.00 a l'Academia de cine. TV3 l'estrenarà aquesta tardor.

"Roni", la nova sèrie d'animació de Juanjo Sáez, clausurarà el Serielizados Fest amb una projecció el 21 octubre, a les 21.00, al teatre del CCCB. El certamen se celebrarà del 17 al 21 d'octubre a Barcelona i del 24 al 28 a Madrid.

"Això no és Suècia" és una coproducció internacional de 8 capítols. Una producció de Nanouk Films, Funicular Films i Anagram Sweden (Suècia), coproduïda per 3Cat, RTVE i STV en coproducció amb NDR (Alemanya) i YLE (Finlàndia), amb el suport de l'ICEC (desenvolupament i sèries), i de Creative Europa MEDIA i amb la participació de CreASGR.
 
"Això no és Suècia" està protagonitzada per Aina Clotet ("El cuerpo en llamas", "Hierro"), Marcel Borràs ("El inmortal", "Incerta Glòria"), Liv Mjönes ("Midsommar"), Tomás del Estal ("Antidisturbios", "La Peste"), Ia Langhammer ("Det som göms i snö"), Nora Navas ("Dolor i Glòria", "Pa Negre"), Enric Auquer ("Quien a hierro mata", "Vida perfecta"), Mabel Rivera ("Rapa", "Cuéntame cómo pasó"), Nausicaa Bonnín ("Cites", "Tres dies amb la família") i la presentació de Violeta Sanvisens com a jove talent.
 
"Això no és Suècia" narra en clau de comèdia dramàtica la contradicció en la qual es troba una parella de pares joves a l'hora de protegir als seus fills dels perills de la vida. 
 
Creada per Valentina Viso, Dani González i Aina Clotet, "Això no és Suècia" consta de 8 capítols de 40 minuts, rodats en català, castellà, anglès i suec. La direcció de la sèrie està a càrrec d'Aina Clotet i Mar Coll, amb realització d'aquestes conjuntament amb Celia Giraldo i Sara Fantova.
 
Sinopsi:
Per a educar els seus fills des d'un lloc més autèntic i lluny de les seves respectives i doloroses infanteses, Mariana i Samuel se'n van a viure a un barri de muntanya de Barcelona, on troben una comunitat de gent amb les mateixes aspiracions. Però quan una tragèdia sacseja el barri, desmuntant el seu ideal, les certeses de Mariana i Samuel comencen a trontollar i la por s'instal·la en la parella, apropant-los perillosament a tot allò del què intentaven fugir.
 
"Això no és Suècia" està nominada als prestigiosos premis Prix Europa a la categoria de millor ficció de televisió, que atorga el Parlament Europeu a les millors produccions europees de televisió, ràdio i mitjans digitals. Els guardonats es donaran a conèixer el proper 27 d'octubre. 
 
La ficció s'ha convertit en la primera sèrie a Espanya en aconseguir el prestigiós segell internacional Green Film, que certifica que s'ha dut a terme un rodatge sostenible.
 
Després de la seva presentació al Serielizados Fest, en una projecció el dimarts 17 d'octubre, a les 19.30, al cinema Phenomena de Barcelona, "Això no és Suècia" s'estrenarà aquesta tardor a TV3. La sèrie també inaugurà l'edició de Madrid, amb una projecció el dia 24 a les 19.00 a l'Academia de cine. 

Per la seva banda, "Roni", la nova sèrie d'animació de Juanjo Sáez, coproduïda per 3Cat, clausurarà el Serializados Fest amb una projecció el 21 octubre, a les 21.00, al teatre del CCCB.

Sinopsi:  
Roni és un jove i insegur pintor de Barcelona amb deliris de grandesa que somia en convertir-se en l'artista més important de tots els temps, el nou Picasso. Amb l'ajuda dels seus amics, un veí molt especial, una mare sobreprotectora i l'aparició de les figures més representatives del món de l'art, tant vives com mortes, viurà aventures plenes de fantasia i surrealisme mentre intenta aconseguir la seva primera gran oportunitat, lluita contra els fantasmes del passat i descobreix que és realment això de l'art i qui és ell com artista.
 
El Serielizados Fest se celebrarà del 17 al 21 d'octubre a Barcelona, i del 24 al 28 a Madrid.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut