Dotze premis per a les quatre pel·lícules amb participació de TV3, a la secció oficial del Festival de Màlaga

"15 horas", "Chavalas", "El ventre del mar" i "Las consecuencias", totes participades per TV3, han aconseguit 12 premis a la secció oficial del Festival de Màlaga, que s'ha celebrat del 3 al 13 de juny. Entre ells, la Bisnaga d'Or a millor pel·lícula espanyola per a "El ventre del mar"

El Festival de Màlaga ha fet entrega dels seus premis i dotze han estat per a quatre pel·lícules amb participació de TV3.

"El ventre del mar", escrita i dirigida per Agustí Villaronga, s'ha emportat sis premis, entre els quals la Bisnaga d'Or a millor pel·lícula espanyola. També la Bisnaga de Plata a la millor direcció; la Bisnaga de Plata "starview style" a la millor interpretació masculina per a Roger Casamajor, i la Bisnaga de Plata per a la millor música per a Marcús J.G.R,

"Las consecuencias", un llargmetratge dirigit i coescrit per Claudia Pinto, ha rebut dos premis, la Bisnaga de Plata a la millor interpretació femenina per a María Romanillos, i la Bisnaga de Plata premi especial del jurat de la crítica.

"Chavalas", el llargmetratge dirigit per Carol Rodríguez i protagonitzat per Vicky Luengo, Elisabet Casanovas, Carolina Yute i Ángela Cervantes, s'ha emportat tres premis, la Bisnaga de Plata premi del públic Flixolé; el premi Movistar+ a la millor pel·lícula del 24 Festival de Màlaga i el Premi Asecan Ópera Prima.

I "15 horas", dirigida per Judith Colell, ha estat reconeguda amb el Premi Signis.

"El ventre del mar"

L'argument gira entorn de l'horror que viuen durant dies i dies 147 homes confinats en un rai a la deriva al mig del mar. Aquest naufragi va ser immortalitzat pel pintor francès Théodore Géricault en el famós llenç "El rai de la Medusa", conservat al Museu del Louvre.

Roger Casamajor i Oscar Capoya interpreten els dos protagonistes, que representen dos punts de vista oposats a l'hora d'enfrontar-se al naufragi: un oficial i un mariner, i l'actriu mallorquina Muminu Diallo fa el paper de Therèse.

"El ventre del mar" és una producció de Testamento i La Perifèrica Produccions amb la coproducció de Turkana Films, Link-up Barcelona i Bastera Films, la participació de TV3 i IB3, el suport de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), el finançament de l'ICAA (Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals) i el patrocini de la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission.

Sinopsi

Juny del 1816. La fragata Alliance, de la Marina francesa, embarranca en un banc de sorra davant de les costes del Senegal. Com que els intents d'alliberar el casc de la nau resulten inútils, no queda altre remei que abandonar-la.

Els bots de salvament de què disposen no arriben per acollir tots els tripulants, així que es construeix un rai d'uns 12 metres de llarg per 6 d'ample. En aquella embarcació precària hi obliguen a pujar 147 homes: soldats, mariners, algun passatger i uns quants oficials. El pla d'evacuació de la nau preveu que els bots remolcaran el rai fins a la costa.

El pànic i la confusió s'apoderen del comboi. Per covardia o per ineptitud, els bots perden el contacte amb el rai. La soga que l'arrossega es trenca, o algú la talla. L'abandonen a la seva sort. El corrent l'arrossega i desapareix a l'horitzó. Un horror que va durar dies i dies. Un escenari en què es van mostrar la pitjor de les crueltats i la més dolça de les pietats.

"Chavalas"

"Chavalas" és un film sobre amistat femenina i canallisme de barri, dirigit per Carol Rodríguez Colás i protagonitzat per quatre actrius joves: Vicky Luengo, Elisabet Casanovas, Carolina Yuse i Ángela Fernández. Completen el repartiment Ana Fernández, José Mota, Cristina Plazas, Mario Zorrilla, Biel Joan, Maite Buenafuente, Luis Marqués i Frank Feys.

"Chavalas" és una producció de Chavalas La Película AIE, en col·laboració amb Balance Media Entertaiment i que compta amb la participació de TV3, Televisió Espanyola i amb el suport de l'ICEC.

Sinopsi

"Chavalas" explica la història de quatre amigues d'infància, la Marta, la Desi, la Soraya i la Bea, que es retroben al barri per reviure una amistat autèntica i tragicòmica en una realitat que les obligarà a enfrontar-se amb les adolescents que van ser en el passat i amb les dones que volen ser en el futur.

"Las consecuencias"

"Las consecuencias" és un drama psicològic explicat en clau de thriller, que narra la història d'un enigma familiar, emocional i, sobretot, íntim. El film mostra com un secret pot enquistar-se en una estructura familiar i n'explora les conseqüències.

"Las consecuencias" és el segon llargmetratge de la directora Claudia Pinto, que també ha coescrit el guió juntament amb el guionista Eduardo Sánchez. En el repartiment de la pel·lícula destaquen intèrprets com Juana Acosta, Alfredo Castro o Carme Elías.

És una producció de Sin Rodeos Films, Las Consecuencias AIE, Els Vandervors, Érase Una Vez Films i amb la participació de TV3.

Sinopsi

La Fabiola és una dona enèrgica i vitalista, però des que un terrible accident va sacsejar la seva vida, ara ja fa dos anys, està desequilibrada i inestable emocionalment. És per això que es veurà obligada a tornar a casa del seu pare, el César, un home amb qui va deixar de tenir contacte des que era una nena, i ho farà juntament amb la Gabi, la seva filla de 14 anys. Un cop allà es retrobarà, també, amb la Teresa, la seva mare.

"Las consecuencias" és la història d'una visita en forma de teràpia que farà despertar la por i el rancor, que serà capaç d'obrir ferides antigues i que també analitzarà fins a quin punt les persones són capaces de mentir per protegir aquells que més estimen.

"15 horas"

La pel·lícula, dirigida per Judith Colell, explica una història d'abusos sense adornaments que nega als seus personatges qualsevol possibilitat de redempció.

És una producció de Selene Films i Turkana Films amb la participació de TV3.

Sinopsi

La música els va unir. Aura, el primer violí de l'orquestra, i Manuel, el director de moda en el món sencer, són el matrimoni més envejat del país. Artistes, famosos i rics, la seva relació amaga un secret inconfessable. Ell la maltracta, un fet que ella ha ocultat durant massa temps. Un dia, farta del seu infern incomunicat, Aura decideix fer el primer pas i demanar ajuda, aleshores succeeix el que sempre havia sospitat però mai es va atrevir a confirmar.

tv3.cat/ficcioicinema
Anar al contingut